Wagner-perustaja syyttää Venäjää yrityksestä tuhota ryhmä – "Meneillään suora vastakkainasettelu"

Norjaan loikannut Wagner-komentaja kertoo videolla todistaneensa omien teloituksia – "Meitä ei enää pidetty ihmisinä" 4:34
Norjaan loikannut Wagner-komentaja kertoo videolla todistaneensa omien teloituksia – "Meitä ei enää pidetty ihmisinä".

Venäläinen Wagner-ryhmä on julmista metodeistaan tunnettu yksityinen palkka-armeija, joka toimii puolisotilaallisena joukkona ja on sotinut muun muassa Ukrainassa.

Palkkasotilasryhmä Wagnerin perustaja Jevgeni Prigozhin syytti tiistaina Venäjän puolustusministeriä Sergei Shoigua ja yleisesikunnan päällikköä Valeri Gerasimovia siitä, että he ovat evänneet hänen taistelijoiltaan ampumatarvikkeita ja yrittäneet tuhota ryhmän, kirjoittaa uutistoimisto Reuters.

Prigozhinin mukaan Shoigu ja Gerasimov olisivat tarkoituksellisesti aiheuttaneet asepulaa, joka kasvatti tappioita Bahmutin kaupungin ympärillä taistelevien Wagner-joukkojen keskuudessa.

Wagner-ryhmä on ollut merkittävässä roolissa Venäjän kuukausia kestäneissä taisteluissa Bahmutin ympärillä. Prigozhinin mukaan Venäjän toimet ovat rinnastettavissa maanpetokseen.

– Nyt on yksinkertaisesti meneillään suora vastakkainasettelu, Prigozhin sanoi Telegram-kanavallaan julkaistussa ääniviestissä, kirjoittaa Reuters.

Maanantaina Prigozhinin moitti Telegramissa, että nimettömät virkamiehet olisivat kieltäneet toimitukset Wahgner-ryhmälle vihamielisyydestä häntä kohtaan.

Reutersin mukaan Prigozhin on jo kuukausien ajan arvostellut korkeimpia upseereita epäpätevyydestä, jota hän on kutsunut kykenemättömyydeksi.

Prigozhinin mukaan Venäjän puolustusministeriö yrittää ottaa kunnian Wagnerin onnistumisista Bahmutin kaupungin ympärillä.

Venäläinen Wagner-ryhmä on julmista metodeistaan tunnettu yksityinen palkka-armeija, joka toimii puolisotilaallisena joukkona ja on sotinut muun muassa Ukrainassa.

Yhdysvallat on arvioinut, että Wagnerilla on tällä hetkellä Ukrainassa noin 50 000 sotilasta.

Lue myös:

    Uusimmat