Wagner-johtajan höperehtiminen jatkuu: Kertoo videolla pyrkivänsä Ukrainan presidentiksi vuonna 2024 – "Ammuksia ei enää tarvita"

Miltä Bahmutin rintamalla Ukrainassa näyttää? 8:32
Miltä Bahmutin rintamalla Ukrainassa näyttää?

Venäläisen Wagner palkka-armeijan perustaja Jevgeni Prigozhin on julkaissut videon, jossa hän kertoo haluavansa Ukrainan presidentiksi.

Prigozhinin erikoisesta ulostulosta kertoo Ukrainan sisäministeriön neuvonantaja Anton Herashtshenko, joka on julkaissut videon Twitterissä tekstitettynä.

– Teen poliittisen ulostulon kovalla äänellä, jotta kaikki kuulevat sen. Katsoen kaikkea ympärilläni olevaa, minulla on poliittisia ambitioita, Wagner-pomo kertoo sodan äänten kuuluessa taustalla.

– Olen päättänyt pyrkiä Ukrainan presidentiksi vuonna 2024. Jos voitan vaalin, kaikki tulee olemaan hyvin, ammuksia ei enää tarvita, Prigozhin julistaa.

Ukrainan sisäministeriön neuvonantaja Anton Herashtshenko tulkitsee Wagner-johtajan ulostuloa niin, että Prigozhin pyrkii kääntämään huomiota pois hänen omista valtahaaveistaan kotimaassa Venäjällä.

Anton Herashtshenkon mukaan Prigozhin haaveilee jopa presidentti Vladimir Putinin seuraajan roolista.

Jevgeni Prigozhinilta on kuultu viime aikoina muitakin dramaattisia ulostuloja muun muassa ammuspulasta ja koko rintaman romahtamisen vaarasta, jos Wagner vetäytyisi Bahmutista.

Johtaja on tehnyt myös suureen ääneen julistuksia vallatuista alueista ja lisäjoukoista. Prigozhinille on aiemmin annettu lempinimi ”Putinin kokki”.  

Vime aikoina Wagnerin ja Venäjän puolustushallinnon välien on raportoitu huonontuneen. Virallisten asevoimien ja palkka-armeijan kesken käydään valtakamppailua.

Lue myös:

    Uusimmat