VW aloittaa skandaaliautojen korjaukset Euroopassa – maaliskuussa myös Suomessa

Volkswagen aloittaa korjaukset Amarokilla ja Passat on vuorossa seuraavana.

Saksassa Volkswagen aloitti autojen korjaukset tammikuun lopussa 2,0-litraisten moottoreiden osalta. Seuraavien kuukausien aikana myös 1,2- ja 1,6 -litraisten moottoreiden korjaukset alkavat.

Suomessa takaisinkutsukampanja 2,0-litraisten moottoreiden osalta aloitetaan maaliskuussa. 1,2-litraisten moottoreiden korjaustoimenpiteet alkavat kesällä ja 1,6-litraisten moottoreiden puolestaan syksyllä.

1,2- ja 2,0 -litraisiin moottoreihin tehdään ohjelmistopäivitys. Toimenpide kestää noin puoli tuntia. 1,6-litraisiin moottoreihin tehdään myös ohjelmistopäivitys ja asennetaan ilmanvirtausohjain ilmamassamittarin etupuolelle. Nämä toimenpiteet kestävät alle tunnin.

Ei vaikutusta suorituskykyyn tai polttoaineenkulutukseen

Takaisinkutsu on nyt alkanut Saksassa 2,0-litraisten Amarokien osalta. Volkswagenin tavoitteena on, että nämä toimenpiteet eivät vaikuta polttoaineenkulutukseen, moottorin tehoon, CO2-päästöihin tai ajokäyttäytymiseen. Saksan viranomainen on vahvistanut, että Amarokin osalta nämä tavoitteet on saavutettu.

Seuraavien viikkojen aikana Saksassa aloitetaan 2,0-litraisten moottoreiden korjaus myös Passatin ja muiden malliversioiden osalta. Korjaustoimenpiteet alkavat kussakin Euroopan maassa oman aikataulun mukaan, jotka on määritelty yhdessä maan viranomaisten kanssa.

Johtuen eri moottorinohjainlaitteiden suuresta määrästä, päivitykset eivät ala samanaikaisesti kaikille. Tällä hetkellä asia ei aiheuta toimenpiteitä asiakkaille. Heille lähetetään takaisinkutsukirje, jonka jälkeen asiakas voi varata ajan merkkihuoltoon. Korjaustoimenpide suositellaan tehtäväksi normaalin huoltokäynnin tai vaikka renkaanvaihdon yhteydessä.

Autot ovat edelleen teknisesti turvallisia ja niillä voi ajaa normaalisti. Mikäli asiakas ei ole saanut takasisinkutsukirjettä ennen seuraavaa katsastusta, auton voi katsastaa normaaliin tapaan ja korjaus tehdään katsastuksen jälkeen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja