Vuosikymmeniä pakoillut vasemmistoterroristi pidätetty Saksassa

"Eläkeläisterroristit" jatkoivat ryöstöjä vielä varsinaisen toiminnan loputtua.

Saksan poliisi on saanut vihdoin kiinni vuosikymmeniä pakoilleen vasemmistoterroristin, kertoo muun muassa Bild-lehti. Punainen armeijakunta (RAF) -järjestöön kuulunut 65-vuotias Daniela Klette pidätettiin Berliinissä maanantaina.

Klette kuuluu RAF:n kolmanteen sukupolveen, ja häntä epäillään muun muassa pommi-iskusta ja useista suurista ryöstöistä. Ryöstelyä Klette jatkoi kahden muun etsintäkuulutetun toverinsa kanssa pitkälle 2000-luvulle, vaikka RAF lopetti toimintansa jo 1990-luvun lopulla.

Syynä oli ilmeisesti oman toimeentulon varmistaminen. Bildin "RAF-eläkeläisiksi" kutsumaa ryhmää epäillään ainakin 12 ryöstöstä vuosina 1999–2016.

Vasemmistoterrorismi oli Saksassa erityisen pinnalla 1970- ja 80-luvuilla. Tuolloin RAF tunnettiin yleisesti myös nimellä Baader-Meinhof-ryhmä. Nimi tuli vankilassa itsemurhan tehneiltä järjestön perustajilta, Ulrike Meinhofilta ja Andreas Baaderilta.

RAF-terroristit tappoivat Saksassa yli 30 ihmistä, joiden joukossa oli useita poliiseja sekä korkeita talouselämän ja politiikan toimijoita. Tunnetuin sieppauksen ja murhan uhri oli vuonna 1977 tapettu Länsi-Saksan työnantajaliiton johtaja Hanns-Martin Schleyer.

Lue myös:

    Uusimmat