Mainos

"Vuokra-asuntomarkkinoilla hämmästyttävä tilanne"

Vuokra-asuntojen markkinatilanne on nyt poikkeuksellinen, arvioi vuokra-asuntojen välitysyhtiö Vuokraturva.

Vuokraturvan mukaan vuokra-asuntojen kysyntä alkoi tänä vuonna kaikissa kasvukeskuksissa hiipua jo syyskuussa, kun viime vuonna suhteellisen vilkas aika jatkui marraskuulle asti. Tämä on johtanut vuokrien laskuun. Ainoastaan yksiöiden kysyntä ylittää edelleen tarjonnan niin, että vuokratasot ovat pääosin säilyneet. Muiden asuntojen vuokrapyyntöjä on jouduttu jo nyt laskemaan selvästi, jotta ne on saatu vuokralle.

Vuokraturvan hallituksen puheenjohtajan Timo Metsolan mukaan ei ole sinänsä poikkeavaa, että sesongin päättymisaika vaihtelee vuodesta toiseen. Nyt kuitenkin vuokramarkkinoilla on tapahtunut hämmästyttävän nopea jarrutus vilkkaan kesän jälkeen.

Metsolan mukaan kysynnän vähenemiseen on yhdistynyt yleinen varovaisuus sen suhteen, kuinka suuren vuokran maksamiseen ollaan valmiita sitoutumaan. Pääkaupunkiseudulla yksityisillä vuokranantajilla on ollut yleisesti tapana laatia sopimus niin, että sen irtisanominen ilman kuluja on mahdollista vuokralaiselle vasta noin vuoden kuluttua sen alkamisesta.

Erityisen hankala tilanne on kalleimpien, useiden tuhansien eurojen kuukausivuokralla vuokrattavien asuntojen kanssa. Vuokraturvan mukaan kysyntää ei juuri ole, vaikka vuokrapyynnöt olisivat selvästi aiempia vuosia matalammat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.