Mainos

Vuokra-asunnoista kova pula - tukalin tilanne kymmeneen vuoteen

Vuokra-asunnoista on nyt kova pula. Kovin kysyntä on kasvukeskusten pienistä keskustakodeista. Maamme suurimmissa kaupungeissa vapaita vuokra-asuntoja löytyy lähinnä lähiöistä, ja niissäkin tarjonta on niukkaa.

Kasvukeskeskusten vuokra-asuntomarkkinoilla kysyntä onkin nyt kovinta kymmeneen vuoteen. Näin arvioidaan asuntoja välittävästä Vuokraturva Oy:stä. MTV:n uutisten tekemä soittokierros suurimpien kaupunkien välitysfirmoihin osoittaa, että etenkin pienet keskusta-asunnot viedään käsistä. Esimerkiksi Jyväskylässä vapaita vuokra-asuntoja löytyy lähinnä lähiöistä, mutta niissäkin tarjonta on vähäistä.

Keski-Suomen Vuokraisännät LKV:n vastaava hoitaja Tarja Kauppinen kertoo, että osasyy vuokra-asuntojen niukkuuteen on asuntojen poistuminen vuokramarkkinoilta.

- Osa vuokra-asunnoista on varmasti poistunut markkinoilta sen kautta, että yksityishenkilöt ovat myyneet asuntojaan, kun asuntokauppa on käynyt hyvin viime aikoina.

Kauppisen mukaan vuokra-asuntojen kysyntä on myös aikaistunut. Pieniin asuntoihin oli runsaasti hakijoita jo kesäkuussa.

Vuokra-asunnon omistaja Emma Kuusisto kertoo, että nopeus oli oleellinen asia vuokra-asunnon saamisessa.

- Se on se nopeus, että heti vaan kannattaa soittaa, kun huomaa, että on vapaana joku kivan tuntuinen asunto.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Jyväskylästä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.