Mainos

Vuoden Lehtikuva kuvaa Kairon levottomuuksia

Sami Kero on voittanut Vuoden Lehtikuva 2011 -palkinnon Kairon levottomuuksista kertovalla kuvallaan. Vuoden Lehtikuvaajaksi valittiin Touko Hujanen. Kilpailun menestyjäksi nousi myös Meeri Koutaniemi, joka voitti Vuoden Henkilökuva -palkinnon sekä Vuoden Ulkomaan Reportaasin kunniamaininnan. Koutaniemi valittiin myös Vuoden Lehtikuvaaja -yleisöäänestykseen ehdokkaaksi.

Sami Keron Vuoden Lehtikuvaa tuomaristo kehui vahvaksi kuvaksi, joka kertoo, mitä tapahtuu, kun yhteiskunnallisen muutoksen tarve kiristyy äärimmilleen ja tavallisesta kaupungista tulee hetkessä sotatanner.

Vuoden Lehtikuvaaja 2011 -palkinnon saaneen helsinkiläisen freelancer-kuvaaja Touko Hujasen voittajasarja on tuomariston perusteluiden mukaan "visuaalisesti eheä kokonaisuus, joka piirtää kauniisti esiin kuvaajan runollista lähestyvän, tunnistettavan kädenjäljen. Voittajalla on kiehtova kyky tehdä pelkistettyjä kuvia, jotka rakentuvat tarinoiksi, tuovat vieraan lähelle ja etäännyttävät tutun oudoksi. Tämä kyky kantaa kuvaajaa niin pienissä kuin suurissakin aiheissa.", raati toteaa.

Vuoden Henkilökuvan 2011 otti helsinkiläinen freelancer Meeri Koutaniemi. Se on raadin mielestä "Hehkuva, pehmeä, rakastettava ja teknisesti hallittu kansainvälisen tason muotokuva, joka pääse lähelle ihmistä.

Vuoden Uutiskuvaksi valittiin helsinkiläisen freelancerin Miikka Pirisen Helsingin Sanomissa julkaistu "Soini lähti oppositioon", jossa on raadin mukaan monikerroksisuutta täydellisen ajoituksen takia.

120 kuvaajaa lähetti kilpailuun 2813 kuvaa ja 16 multimediaa. Raadin mukaan viime vuosi oli vahva uutisvuosi ja -kilpailu nosti vuoden kuvasaaliista esiin oivaltavia, tunnekylläisiä ja katsojaa haastavia kuvia.

Uutiskuvan kärki on meillä raadin mukaan kuitenkin kapea. Raati epäilee, että kuvaajat joutuvat nykyisin liian koville, kun monimediaisen uutisoinnin nousun vuoksi samasta uutistapahtumasta on taltioitava sekä liikkuvaa että stillkuvaa.

Kisassa näyttivätkin menestyvän koulutetut kuvaajat, jotka verkostoituvat kansainvälisesti ja etsivät ulkopuolisia näkökulmia omaan tekemiseensä.

Suomalaiset kuvaajat hallitsevat tekniikan hyvin, mutta tuomaristo peräänkuulutti kuviin lisää tunnetta, syvällisyyttä ja terävää vuoropuhelua aiheen kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.