Vuoden 2016 mysteeri julki: Joku terästi Savonlinnan postin työntekijöiden kahvin LSD:llä

Vuonna 2016 ihmetystä aiheuttanut Savonlinnan Postin jakelukeskuksen työntekijöiden myrkytys tapahtui LSD:llä. Huumausaineella oli terästetty työntekijöiden taukotilassa tarjolla ollutta kahvia.

Asia selviää Itä-Suomen poliisilaitoksen asiakirjoista.

Tapaus sattui heinäkuussa vuonna 2016. Eri aikoihin puolen päivän aikoihin työntekijät alkoivat saada poikkeuksellisia, myrkytykseen tai huumausainepäihtymykseen viittaavia oireita.

Uhrit kuvailivat muun muassa oksettavaa oloa, pään ja jalkojen toimimattomuutta, kramppeja, kylmää hikeä ja verensokerin laskuun liittyviä oireita. Myös huimausta, tasapainovaikeuksia, väsymystä sekä epävakaata ja epätodellista oloa oli raportoitu.

Työntekijöillä veressä "tavanomainen LSD-annos"

Viisi oireita saanutta työntekijää toimitettiin Savonlinnan keskussairaalaan verikokeisiin ja he pääsivät pois samana päivänä.

Poliisi sai ilmoituksen Savonlinnan keskussairaalan päivystykseen hakeutuvista potilaista ja ajan myötä epäilyt kohdistuivat kahvihuoneen antimiin. Kaikki oireilleet työntekijät olivat näet nauttineet taukotilassa ollutta kahvia aamu- ja puolenpäivän aikana.

Rikosteknisissä tutkimuksissa ja uhreille tehtyjen verikokeiden perusteella selvisi, että heidän kahvissaan oli ollut psykedeelistä huumausaine LSD:tä. Uhrien verestä löytynyttä LSD-määrää luonnehdittiin niin sanotuksi tavanomaiseksi ”normikäyttäjän pitoisuudeksi.”

Päihdelinkki-verkkosivusto kertoo, että kyse on erittäin voimakkaasta huumausaineesta, joka vaikuttaa mielen toimintaan ja aistikokemuksiin.

Huumeella terästetyn kahvin keittäjästä ei ollut tietoa.

Huumaaja jäi mysteeriksi ja rikos vanheni

Tapausta tutkittiin huumausainerikoksena ja pahoinpitelyinä. Poliisi ei kuitenkaan löytänyt rikokselle epäiltyä ja asia jäi selvittämättä. Rikos vanheni muutama vuosi sitten.

Tutkimuksissa paljastui myös, että eräästä postin tiloissa olleesta kupista havaittiin piristävää alfa-PVP-huumausainetta, jota on kutsuttu huumeslangissa myös ”aakkosiksi”. Aineen vaikutukset muistuttavat amfetamiinia. 

Kuppi ei ollut kenenkään altistuneen, eikä sen omistaja ainakaan poliisin tutkintailmoituksen perusteella paljastunut.

Veitola.doc-sarjassa toimittaja Maria Veitola tapasi ihmisiä, jotka tekevät näkyväksi eri puolia huumeiden käytöstä. 

Lue myös:

    Uusimmat