VR voitti 79 miljoonan euron junaliikennöintisopimuksen Ruotsissa

MTV Uutiset tutustui viiteen VR:n kauppaamaan matkustaja-asemaan 10:28
Katso myös: MTV Uutiset tutustui viiteen VR:n kauppaamaan matkustaja-asemaan

VR:n ruotsalainen tytäryhtiö VR Sverige on voittanut toisen junaliikennöintisopimuksen Ruotsissa. VR tiedottaa, että yhtiö on valittu X-trafikin uudeksi junaoperaattoriksi Gävleborgin alueella kesäkuusta 2025 eteenpäin.

Tiedotteen mukaan 11-vuotinen sopimus on arvoltaan noin 900 miljoonaa kruunua eli vajaat 79 miljoonaa euroa.

X-trafikin junat liikennöivät Keski-Ruotsissa Gävlestä Ljusdaliin ja Sundsvalliin. Tällä hetkellä liikennettä operoi Vy Tåg.

Valinnan voi riitauttaa kymmenen päivän kuluessa sen julkistamisesta. Sopimus allekirjoitetaan, jos valintaa ei riitauteta.

Junaliikennöintisopimus on toinen, jonka VR Sverige on VR:n yrityskaupan jälkeen saanut. VR osti ruotsalaisen juna- ja bussiyhtiö Arriva Sverigen viime vuonna ja vaihtoi yhtiön nimen VR Sverigeksi.

Ensimmäinen sopimusvoitto viime vuonna

Viime vuonna VR Sverige valittiin Tåg i Bergslagenin eli Bergslagenin alueen junaliikenteen uudeksi operaattoriksi. Tuolloin kerrottiin, että liikennöinnin on määrä alkaa tämän vuoden joulukuussa.

VR:n Ruotsin kaupunkiliikenteen johtaja Johan Oscarsson sanoo tiedotteessa, että uusi sopimus vakiinnuttaa yhtiön asemaa alueella ja mahdollistaa yhteistyön Tåg i Bergslagenin kanssa esimerkiksi kunnossapidossa.

Uusien sopimusten lisäksi VR muun muassa operoi paikallisjunajärjestelmää Skånessa sekä liikennöi linja-autoja, raitiovaunuja ja paikallisjunia Tukholman alueella.

Yrityskauppa Ruotsissa teki VR Groupista yhden Pohjoismaiden suurimmista toimijoista joukkoliikenteessä. Ruotsissa VR on tiedotteen mukaan kolmanneksi suurin junaoperaattori ja neljänneksi suurin bussioperaattori.

Lue myös:

    Uusimmat