Vorot veivät sairauskohtauksen saaneelta naiselta käsilaukun, suuntasivat kultakauppaan ja tyhjensivät tileiltä yli 11 000 euroa

Iäkäs nainen sai sairauskohtauksen ja istui sekavana maassa Helsingissä. Paikalle osui kaksi miestä, jotka varastivat naisen käsilaukun. Miehet vinguttivat naisen lompakosta löytyneitä maksukortteja saman tien yli 11 000 euron arvosta.

Nainen kuljetettiin myöhemmin ambulanssilla sairaalaan saamaan hoitoa.

Poikkeuksellisen joustavalla omatunnolla varustettu mieskaksikko kiirehti kultakauppaan kello- ja sormusostoksille. 

Tämän jälkeen miehet nostivat käteistä rahaa pankkiautomaateista naisen maksukorteilla. Ilmeisesti miehet kävivät lunastamassa takaisin jotakin aiemmin panttaamaansa, sillä panttilainaamoon hupeni rahoista 1800 euroa.

Vorojen harmiksi miehet joutuivat poliisin tarkistamiksi heti varkautta seuraavana päivänä. 

Poliisi löysi ensimmäisen miehen hallusta naisen lompakon, jossa oli useita maksukortteja ja naisen henkilökortti. Lisäksi poliisi löysi mieheltä kuulokkeita ja kaiuttimen myyntipakkauksineen, uuden rannekellon kuitteineen, uuden sormuksen ja käteistä rahaa yli 1500 euroa.

Toisen miehen sormessa kiilteli niin ikään uusi sormus.

Poliisi laski yhteen yksi plus yksi ja päätti tutkia uutukaisen omaisuuden taustoja tarkemmin.

Ehdollista vankeutta

Pankkiautomaattien valvontakameratallenteet vahvistivat poliisin epäilyt oikeiksi, tavarat oli ostettu sairauskohtauksen saaneen naisen ja hänen miehensä varoilla.

Ensimmäinen miehistä sai tauksesta tuomion jo viime toukokuussa. Toisenkin osalta Helsingin käräjäoikeus on nyt jakanut oikeutta.

Syyttäjä vaati 31-vuotiaalle miehelle rangaistusta maksuvälinepetoksesta ja törkeästä varkaudesta. Syyttäjän mukaan varkaus oli törkeä, koska miehet käyttivät hyväkseen uhrin avuntonta ja hädänalaista tilaa ja rikos oli kokonaisuutena arvostellenkin törkeä.

Oikeus katsoi samoin kuin syyttäjä, että miehet käyttivät hädänalaisen ja avuttoman uhrin tilaa hyväkseen viedessään tämän käsilaukun. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt tekoa kokonaisuutena arvostellen törkeänä.

Kärääoikeus tuomitsi kesäkuun lopussa 31-vuotiaan seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen varkaudesta ja maksuvälinepetoksesta. 

Oikeus määräsi miehet maksamaan iäkkäälle naiselle ja tämän miehelle viemänsä rahat takaisin.

Rikokset tapahtuivat syyskuussa 2021. 

MTV Pöytyällä: Vanhus löytyi kotoaan kuolleena, puoliso virui lattialla – poliisi tutkii, syyllistyikö kotihoito laiminlyöntiin 4:31
Varsinais-Suomessa Pöytyällä paljastui viime syksynä järkyttävä tapaus, kun poliisi löysi vanhan miehen virumasta kotinsa lattialta ja hänen iäkkään vaimonsa kuolleena. Katso video.

Lue myös:

    Uusimmat