Mainos

Volvon täysin uusi XC60 ohjaa sinut turvaan automaattisesti

2:30

Volvo on ilmoittanut, että Geneven autonäyttelyssä esiteltävä XC60 sisältää kolme uutta kehittynyttä kuljettajaa avustavaa toimintoa, jotka auttavat välttämään vaaratilanteita.

Uudet turvallisuusominaisuudet tarjoavat kuljettajalle tarvittaessa automaattista ohjaustukea ja auttavat välttämään mahdollisia onnettomuustilanteita. Volvo uskoo, että nämä uudet toiminnot tekevät uudesta XC60-mallista yhden maanteiden turvallisimmista autoista.

– Olemme työskennelleet törmäyksenestojärjestelmien parissa jo usean vuoden ajan ja olemme nähneet, kuinka tehokkaita ne voivat olla. Ruotsissa peräänajo-onnettomuudet ovat vähentyneet noin 45 prosenttia törmäysvaroittimen ja automaattijarrutusjärjestelmän ansiosta, kertoo Volvon turvallisuuskeskuksen johtaja Malin Ekholm.

City Safety -järjestelmää on päivitetty XC60-mallissa, ja se sisältää nyt ohjaustuen, joka aktivoituu, kun automaattijarrutus ei yksin pysty välttämään uhkaavaa onnettomuutta. Tällaisissa tilanteissa auto auttaa kuljettajaa väistämään edessä olevan esteen. Järjestelmä auttaa välttämään yhteentörmäyksiä toisten ajoneuvojen, jalankulkijoiden ja suurten eläinten kanssa. Se toimii 50–100 kilometrin tuntinopeuksissa.

Volvo on lisännyt autoon myös vastaantulevien ajoneuvojen väistötoiminnon, joka auttaa kuljettajaa välttämään yhteentörmäyksiä vastaantulevalla kaistalla kulkevien ajoneuvojen kanssa. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa, joka on tahattomasti ajautumassa vastaantulevien kaistalle, tarjoamalla automaattista ohjausapua ja opastamalla auton takaisin omalle kaistalle pois vastaantulevan liikenteen tieltä. Tämä järjestelmä toimii nopeudessa 60–140 kilometriä tunnissa.

– Kaikki kolme uutta ominaisuutta edustavat selkeitä askelia eteenpäin kohti täysin autonomisia autoja, Ekholm lisää.

Tavoitteena nolla kuolemaa uusissa Volvoissa

XC60:ssä nähdään myös päivitetty versio kuollutta kulmaa tarkkailevasta järjestelmästä. Se sisältää nyt ohjausaputoiminnon, joka auttaa välttämään mahdollisia onnettomuuksia katveessa olevien ajoneuvojen kanssa ohjaamalla auton takaisin omalle kaistalle.

– Uusi XC60-malli tarjoaa kaikki suurempien 90-sarjan autojen turvallisuustekniikan edut. Tämä on linjassa strategiamme kanssa kehittää tosielämän tilanteisiin perustuvia turvallisuusratkaisuja. Visiomme on, että kukaan ei enää menehtyisi tai loukkaantuisi vakavasti uudessa Volvo -autossa vuoden 2020 jälkeen, Ekholm toteaa.

XC60 tarjoaa suurempien 90-sarjan autojen tapaan lisävarusteena lukuisia huipputeknisiä turvallisuusjärjestelmiä, kuten suurten eläinten havaitsemistoiminnon, tieltä suistumiseneston ja puoliautonomisen Pilot Assist -ohjaustuen.

Uusi Volvo XC60 paljastetaan Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä tiistaina 7. maaliskuuta.

Lähde: Volvo

***

0:56

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.