Mainos

Volvo ostaa Scanian

Ruotsalainen autonvalmistaja Volvo on ilmoittanut hankkineensa enemmistöosuuden kuorma-autoja ja busseja valmistavasta ruotsalaisesta Scania-yhtymästä.

Volvo tarjoutuu lisäksi ostamaan yhtiön muutkin osakkeet. Kaupan kokonaisarvoksi tulisi siten 60,7 miljardia kruunua eli runsaat 42 miljardia markkaa.

Volvo sanoi saaneensa aikaan pitkään haluamansa kaupan Scanian pääomistajan Investorin kanssa. Volvon omistusosuus Scaniasta nousee 49,3 prosenttiin osakepääomasta ja 69,6 prosenttiin äänivallasta, kun se ostaa kaikki Investorin hallussa olleet Scanian osakkeet. Volvo maksaa 60 prosentista osakkeita 315 kruunua kappaleelta, kun eilisen päätöshinta oli 244 kruunua. Lopuista se tarjoaa joko saman hinnan tai kuusi uutta omaa osakettaan viidestä Scanian osakkeesta. Investor omisti 28,2 prosenttia Scanian osakepääomasta ja 49,3 prosenttia äänivallasta.

Ruotsissa oli jo vuoden ajan liikkunut arvailuja nyt toteutuneesta kaupasta. Arvailut saivat uutta vauhtia talvella, kun Volvo hankki 20 prosenttia Scanian osakkeista. Investorin ja Scanian johto suhtautuivat aiemmin epäillen kauppaan.

Tänään Scanian toimitusjohtaja Leif Östling sanoi olevan hyvä, että sopimukseen on päästy. Näin päästään jatkuvista spekulaatioista Scanian tulevaisuuden suhteen. Myös ay-väki oli tyytyväinen.

-Tämä on meidän mielestämme hyvä kauppa Ruotsille. Kaksi ruotsalaista suuryritystä pysyy ruotsalaisina ja pääkonttori Ruotsissa, sanoi Volvon ammattiyhdistysten puheenjohtaja Olle Ludvigsson.

Scanian toiminnallinen tulos kasvoi 53 prosenttia

Ruotsalainen auto- ja linja-autovalmistaja Scania antoi tänään tietoja osavuosikatsauksensaan vain hetki sen jälkeen, kun Volvo oli kertonut hankkineensa enemmistön sen osakkeista. Scanian toiminnallinen tulos kasvoi tammi-kesäkuussa 53 prosenttia 2,5 miljardiin kruunuun, mikä ylitti analyytikoiden odotukset. Yhtiön liikevaihto kasvoi prosentin verran 24,87 miljardiin kruunuun. Loput tiedot osavuosituloksesta julkaistaan myöhemmin päivällä.

Scania, logo


(MTV3-STT-Reuters-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.