Volodymyr Zelenskyi vieraili Bahmutissa – kahvitteli videolla sotilaiden kanssa huoltoasemalla

Volodymyr Zelenskyi käväisi kahvilla ukrainalaissotilaiden kanssa Bahmutissa 1:01
Katso harvinainen video: Zelenskyi tapasi ukrainalaissotilaita huoltoasemalla ja joi heidän kanssaan kahvia.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vieraili aiemmin viikolla taisteluiden keskiössä olevassa Bahmutin kaupungissa. Uutiskanava Reuters julkaisi videon, jossa hän poseeraa ja kahvittelee ukrainalaissotilaiden kanssa huoltoasemalla Bahmutin etulinjassa.

Zelenskyi kertoi keskiviikkona sosiaalisessa mediassa vierailleensa armeijan tukikohdissa Itä-Ukrainassa lähellä Bahmutia. Bahmutin ja sen ympäristön hallinnasta on taisteltu kuukausikaupalla. Pitkät taistelut ovat tehneet kaupungista symbolisesti merkittävän.

Zelenskyi kertoi kätelleensä ja palkinneensa sotilaita ja kiittäneensä heitä Ukrainan itsenäisyyden suojelemisesta. Samalla reissulla hän kävi Bahmutin etulinjan joukkojen kanssa myös kahvilla huoltoasemalla. Sosiaalisessa mediassa julkaistiin keskiviikkona kuvia hilpeän oloisesta hetkestä.

Julkaistut kuvat ovat harvinaislaatuisia, sillä kuvista lienee pääteltävissä Zelenskyin tarkka sijainti joukkoineen. Muun muassa brittilehti The Guardian kuvailee huoltoasemaposeerauksen olleen "isoin kohu" sosiaalisessa mediassa Zelenskyin vaaralliseen Bahmutin vierailuun liittyen.

Uutiskanava Reuters julkaisi videopalvelu Eyepressin videon Zelenskyin kahvitteluhetkestä Bahmutissa. Video on katsottavissa artikkelin videolta.

Lue myös:

    Uusimmat