Volodymyr Zelenskyi piti yöllä tulisen puheen – sivalsi KOK:ta ja muistutti virheestä Hitlerin kanssa: "Aivan kuin voisi sulkea silmät siltä"

7:55
Katso videolta: Näin suomalaispäättäjät kommentoivat Venäjän ja Valko-Venäjän mahdollista paluuta kansainväliseen urheiluun.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi nosti jälleen puheessaan esiin Venäjän urheilupannan jatkumisen tärkeyden. Hän sanoi sunnuntaina pitävänsä Venäjän mahdollisuutta osallistua Pariisin olympialaisiin 2024 osoituksena siitä, että "terrori olisi jollain tavalla hyväksyttävää".

Zelenskyi kertoi myös lähettäneensä kirjeen Ranskan presidentille Emmanuel Macronille vedotakseen tätä pitämään venäläisurheilijat poissa Pariisin kisoista.

– KOK:n yritykset palauttaa Venäjän urheilijat takaisin olympialaisiin ovat yrityksiä kertoa koko maailmalle, että terrori on jollain tavalla hyväksyttävää, Zelenskyi totesi yöllisessä videoviestissään.

– Aivan kuin voisi sulkea silmät siltä, mitä Venäjä on tehnyt Hersonissa, Harkovassa, Bahmutissa ja Avdiivkassa.

Zelenskyi teroitti lopuksi vielä näkemystään, jonka mukaan Venäjää ei pidä päästä mihinkään urheilulajiin harjoittamaan propagandaansa hyökkäyssotaa koskien.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK kertoi viime viikolla suhtautuvansa myötämielisesti Aasian olympianeuvoston ehdotukseen siirtää venäläiset ja valkovenäläiset kilpailemaan Aasiaan.

Zelenskyi puolestaan keskusteli Macronin kanssa viime viikolla venäläisurheilua koskevan sulun jatkumisesta. Lauantaina hän totesi, ettei urheilussakaan voi olla neutraali aikana, jolloin hänen maansa urheilijat taistelevat ja kuolevat sodassa.

Tuoreimmassa lausunnossaan Zelenskyi puhui olympialiikkeen historiallisesta virheestä ja viittasi Berliinin olympialaisiin, jotka järjestettiin vuonna 1936 natsien ollessa vallassa Saksassa.

– Olympialiikkeen ja terrorististen maiden ei pitäisi olla tekemisissä toistensa kanssa, Zelenskyi summasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja