Voitolla pudotuspeleihin! Susijengi päätti alkulohkon murskaavasti

Petteri Koponen tunteikkaana – keräili itseään MTV Urheilun haastatteluun 2:46
Kyyneleitään pyyhkinyt Petteri Koponen antoi MTV Urheilulle tunteikkaan haastattelun Hollanti-voiton jälkeen.

Suomi teki tarvittavan ja otti 88–67-voiton Hollannista koripalloilun EM-kisojen viimeisessä alkulohkopelissään Prahassa.

Susijengin paras korintekijä oli 22 pistettä heittänyt Lauri Markkanen. Hän ei pelannut viimeisellä neljänneksellä.

Suomen sijoitus alkulohkossa ja vastustaja sunnuntaina Berliinissä pelattavassa pudotusottelussa ratkeavat tämän päivän otteluiden perusteella. Suomen D-alkulohkon viimeinen jatkoon menijä ratkeaa Tshekin ja Israelin välisessä ottelussa. Suomen pudotuspelivastustaja tulee Milanon C-alkulohkosta, josta jatkoon menevät Kreikka, Ukraina, Italia ja Kroatia.

Suomen joukkue matkustaa tänä iltana linja-autolla Berliiniin.

Shawn Huffin toinen kolmonen vei Suomen 10–2-johtoon Hollantia vastaan kolmen minuutin pelin jälkeen, ja siitä eteenpäin Suomen johto kasvoi tasaisesti.

Markkasen alley oop -donkki Petteri Koposen syötöstä lisäsi Suomen johdoksi 32–15, kun toista neljännestä oli pelattu vajaat kolme minuuttia.

Kolmannella neljänneksellä Markkasen peräkkäiset kolmoset lisäsivät Suomen johdoksi 69–40., ja saivat suomalaiskannattajat laulamaan hänen nimeään. Suomen kannattajajoukot olivat hiukan harvenneet edellisistä alkulohkopeleistä, mutta paikalla oli edelleen runsaasti suomalaisyleisöä, heidän joukossaan myös jääkiekkovalmentaja Kari Jalonen.

Kun ottelua oli jäljellä runsaat kaksi minuuttia, Suomen kannattajat vaativat äänekkäästi Petteri Koposta kentälle ja saivat tahtonsa läpi. Seuraavan pelikatkon aikana yleisö päästeli seisaaltaan "Kiitos, Petteri" -huutoja, joista Koponen kiitti taputtamalla.

Katso, miten Koponen kommentoi hetkeä tunteikkaasti ylälaidan videolta.

Hollannin kapteeni ja pelinjohtaja Worthy de Jong pelasi uransa viimeisen maaottelun. Hän oli Hollannin paras korintekijä 21 pisteellä.