Voitaisiinko koulujen syys- ja hiihtolomia rukata kuuden viikon ajanjaksolle nykyisen kolmen sijasta matkailun takia – hallitus selvittää

3:41
Matkailuala on vaatinut toimenpiteitä turismin helpottamiseksi.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) kertoi tänään eduskunnan kyselytunnilla, että koululaisten syys- ja hiihtolomien jakamista pidemmälle ajanjaksolle olisi selvitettävä.

Muutoksella yritettäisiin helpottaa matkailualan ahdinkoa jakamalla kotimaan matkailijoita pidemmälle ajanjaksolle.

Näin kotimaiset matkailuyritykset voisivat saada tasaisemmin asiakkaita syys- ja hiihtolomien sesonkiaikoina. Nykyisin lomat osuvat kolmen viikon ajanjaksolle. Ajatuksissa on, että lomat voitaisiin jakaa kuuden viikon ajalle.

– Olisiko järkevää muuttaa koulujen syys- ja hiihtolomien jakautumista esimerkiksi kuudelle viikolle. Tätä matkailualakin kannattaa, kansanedustaja Hanna-Leena Mattila (kesk.) kysyi kyselytunnilla.

Opetusministeri Li Andersson korosti vastauksessaan, että lomien ajankohdan siirto vaikuttaisi niin opetushenkilöstön kuin koululaisten vanhempien lomasuunnitelmiin, joten yksinkertaisesta operaatiosta ei ole kyse.

Andersson piti ajatusta kuitenkin selvittämisen arvoisena.

– Tällaista ehdotusta pitää pohtia ja selvittää yhdessä sidosryhmien kanssa. Varmasti tällainen selvitys voidaan tehdä, Andersson vastasi.

Päätös lomien siirroista olisi tehtävä kunnissa, koska kunnat tekevät itse koulujensa lomasuunnitelmat.

Muutoksien tekeminen syyslomia varten voi olla vaikeata, koska muutoksia olisi tehtävä jo lähiviikkojen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja