Voimillaan ällistyttänyt urheilulegenda Larry Allen on kuollut – valmentaja hämmästeli penkkitulosta: "Kuin Kippari-Kallessa"

Amerikkalaisen jalkapallon legenda Larry Allen on kuollut.

Allen kuoli yllättäen sunnuntaina ollessaan perheensä kanssa lomamatkalla Meksikossa. Pro Football Hall of Fameen vuonna 2013 valittu Allen oli kuollessaan 52-vuotias.

Allen pelasi NFL:ssä 14 kautta, joista 12 Dallas Cowboysissa, jossa voitti Super Bowlin vuonna 1996. Hän päätti uransa vuonna 2007 San fransisco 49ersissa. Allen pelasi 11 kertaa NFL:n tähdistöottelussa Pro Bowlissa.

Cowboys julkaisi tiedon Allenin kuolemasta viestipalvelu X:ssä ja esitti surunvalittelunsa.

Huimasta urheilullisuudestaan ja voimistaan tunnettu Larry oli yksi arvostetuimmista ja taitavimmista hyökkäyksen linjamiehistä NFL:ssä, Cowboys kirjoitti.

Hänen monipuolisuutensa ja luotettavuutensa olivat hänen tavaramerkkejään läpi hänen uransa. Hän inspiroi urallaan monia muita pelaajia osoittaen esimerkillään, minkälainen on loistava joukkuekaveri, kilpailija ja voittaja.

Huimien saavutustensa lisäksi Allen muistetaan uraltaan NFL:n vahvimpana pelaajana. Marca kertoo Allenin nostaneen vuonna 2001 penkkituloksen 317,5 kiloa Cowboysin harjoituksissa ja kyykänneen urallaan 408 kiloa.

Allenin penkkitulosta todistanut valmentaja Hudson Houck kuvaili aikanaan tilannetta syvällä kunnioituksella.

– Se oli kuin Kippari-Kalle sarjakuvissa, kun tangon molemmat päät taipuivat lähes lattiaan.

Vuoden 2006 tähdistötapahtumassa Allen teki penkkipunnerruksessa 102 kilolla 43 toistoa ja vei sarjan vahvin mies -tittelin.

Allenia jäävät kaipaamaan vaimo Janelle ja lapset Jayla, Loriana sekä Larry III.

Lue myös:

    Uusimmat