Voimankäyttötilanne Lahden poliisivankilassa – kahta vartijaa ja yhtä poliisia epäillään henkilön törkeästä pahoinpitelystä

Lahden pääpoliisiaseman kiinniotettujen säilytystilassa tapahtui helmikuun alussa 2019 voimankäyttötilanne, josta on nostettu syyte Hämeen poliisilaitoksen kolmea työntekijää kohtaan.

Kahta vartijaa ja yhtä poliisia epäillään kiinniotetun henkilön törkeästä pahoinpitelystä.

Iltalehden mukaan poliisipartio otti kiinni humalassa olleen miehen 3. helmikuuta. Mies vastusteli kiinniottoa ja vastustelu jatkui myös myöhemmin selliin viedessä.

Iltalehti kertoo, että vastustelun seurauksena mies painettiin voimakkaasti vasten betonilattialla ollutta muovipatjaa. Yksi poliiseista löi miestä nyrkillä samalla, kun miestä painettiin patjaa vasten. Tilanne eskaloitui niin, että mies meni elottomaksi ja paikalle hälytettiin lopulta ambulanssi.

Voimankäyttötilanteen johdosta Hämeen poliisilaitoksessa on jo heti tapahtuman jälkeen tehty virkamiesoikeudellinen harkinta kahden vartijan ja yhden poliisin osalta. Heitä on kuultu virkamiesoikeudellisessa menettelyssä. Poliisilaitos on pidättänyt poliisin virantoimituksesta ja kahden vartijan osalta on jääty odottamaan syyteharkintaa.

Syyttäjän nyt nostettua syytteen, aiemmin virasta pidätetyn poliisin lisäksi myös kaksi vartijaa on pidätetty virastaan.

Tapaukseen puututtiin aluksi Hämeen poliisilaitoksen oman toiminnan ja laillisuusvalvonnan kautta. Asia siirrettiin valtakunnan syyttäjän toimistoon helmikuun lopussa 2019.

Juttua muokattu 9.7.2020 klo 16.16 lisäämällä Iltalehden tiedot.

Lue myös:

    Uusimmat