Poliisimiehelle ehdollista vankeutta Lahden putkapahoinpitelystä – vartijoiden syytteet hylättiin

4:42
Poliisille ehdollista vankeutta Lahden putkapahoinpitelystä – tästä tapauksessa on kyse.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on antanut tuomion Lahden putkapahoinpitelytapauksesta. Poliisi sai tuomion törkeästä pahoinpitelystä.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut Hämeen poliisilaitoksen poliisimiehen vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Kahteen virkasuhteiseen vartijaan kohdistetut syytteet on hylätty. Syyte on koskenut tilannetta, jossa kiinniotettu mies oli viety poliisiaseman putkaan ja tullut pahoinpidellyksi.

Putkaan viety mies teki vastarintaa. Poliisi käytti mieheen niin suurta fyysistä voimaa, että mies meni elottomaksi. Hänet jouduttiin elvyttämään ja viemään sairaalaan.

– Käräjäoikeus on katsonut näytetyksi, että vastaajana ollut poliisimies oli nojannut asianomistajan yläselkään polvellaan voimakkaasti niin, että tämän hengitys oli estynyt. Painaminen oli jatkunut huomattavan ajan eikä poliisimies ollut seurannut voimankäytön vaikutuksia, tiedotteessa kerrotaan.

Oikeuden mukaan poliis käytti tarpeetonta väkivaltaa ja liiallista voimaa. Putkaan tuotu mies oli käsiraudoissa ja jalat sidottuna. Tilanteessa oli apuna muitakin virkamiehiä.

Poliisi ja valtio velvoitettiin maksamaan uhrille kärsimyskorvauksia 3 000 euroa.

Oikeuden mukaan tilanteessa mukana olleiden vartijoiden toiminta ei ollut sääntöjen vastaista. He eivät estäneet putkaan tuotua hengittämästä tai olleet ratkaisevasti vastuussa poliisimiehen toimista.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja