Kiinan maanjäristys vaati lisää uhreja: 13 kuoli ja lähes 200 loukkaantui

Useita kuollut maanjäristyksessä Kiinassa 0:32
Kerroimme aamulla Kiinan Sichuanin maakunnassa sattuneesta maanjäristyksestä.

Kiinassa 13 ihmistä on kuollut ja 199 loukkaantunut maanjäristyksessä. 

Maanjäristys oli voimakkuudeltaan 6,0.

Järistys iski myöhään maanantaina 16 kilometrin syvyydessä Yibinin kaupungin ulkopuolella Sichuanin maakunnassa, kertoo Kiinan maanjäristyskeskus.

Alueella on ollut myös ainakin neljä jälkijäristystä, joista voimakkain oli voimakkuudeltaan 5,1.

Kiinan uutistoimisto Xinhuan mukaan paikalla on yli 300 palomiestä. Lisäksi paikalle on lähetetty 5 000 telttaa, 10 000 taittuvaa sänkyä ja muuta hätäapua.

Hälytys ehti soida 10 sekuntia

Ennakkovaroitusjärjestelmä tunnisti tulevan järistyksen provinssin pääkaupungissa Chengdussa noin minuutti ennen kuin järistys iski. Hälytys ehti soida 10 sekuntia ennen kuin järistys iski Yibiniin.

Kolmen sekunnin ennakkovaroitus ennen järistystä voi Xinhuan mukaan ehkäistä uhrien lukumäärää 14 prosentilla.

Uhreista yhdeksän kuoli Changningin alueella ja neljä muuta Gongin alueella, Yibinin hallinto kertoo sosiaalisessa mediassa.

Maanjäristykset yleisiä provinssissa

Maanjäristykset ovat tavallisia Sichuanissa. Vuonna 2008 yhteensä 87 000 kuoli tai katosi, kun Sichuaniin iski maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 7,9.

Helmikuussa provinssissa tapahtuneissa kolmessa maanjäristyksessä kaksi ihmistä kuoli ja 12 loukkaantui. Paikalliset syyttivät kuolemista öljyliuskeen tuotantoon liittyvää vesisärötystoimintaa alueella.

Paikalliset viranomaiset pysäyttivät öljyliuskeen tuotannon alueella sen jälkeen, kun tuhannet asukkaat osoittivat mieltään sitä vastaan. 

Päivitetty 18.6. klo: 18:32: Uhriluvut ja ennakkovaroitusjärjestelmän tietoja.

Lue myös:

    Uusimmat