Voikukkasima

Nyt jos koskaan on aika valmistaa tämän vuoden voikukkasima. Tässä ohje Sirkalle ja kaikille muillekin kevätjuomasta innostuville.

5 l voikukan keltaisia kukkia
10 l vettä
2 dl vaaleaa siirappia
9 dl sokeria
3 sitruunaa
0,5 tl hiivaa

Pulloihin:
1 tl sokeria
2 rusinaa

1. Nypi voikukista tarkasti vihreät lehdet ja varret pois. Käytä ainoastaan keltaiset terälehdet.
2. Laita terälehdet kattilaan ja lisää 5 l vettä. Keitä noin 5 minuuttia.
3. Siivilöi kirkas liemi sankoon. Pane siivilöidyt kukat ja jälleen 5 litraa vettä kattilaan kiehumaan. Keitä 10 minuuttia. Siivilöi vesi sankoon.
4. Lisää siirappi ja sokeri. Sekoita, kunnes ne liukenevat.
5. Kuori ja viipaloi sitruunat ja lisää juomaan. Jäähdytä haaleaksi.
6. Sekoita hiivaa pieneen nestetilkkaan ja lisää juomaan.
7. Anna käydä lämpimässä paikassa hyvin peitettynä vuorokauden ajan.
8. Pullota juoma ja lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria sekä pari rusinaa. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan.

Lue myös:

    Uusimmat