Voi pahus – Sinem Kurtbayn ja Akseli Keskisen vene kaatui: "Tapahtui kaikki, mitä voi"

Suomalaispurjehtijat Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen kokivat tehneensä kaikki mahdolliset virheet Nacra 17 -luokan avauspäivänä Tokion olympialaisissa. Ensimmäisessä lähdössä vene jäi kiinni ylämerkkiin ja meni ympäri, ja kolmannessa lähdössä heidän veneensä kaatui jälleen.

– Tapahtui kaikki, mitä voi, Kurtbay kommentoi Olympiakomitean jakamassa äänitallenteessa.

Kurtbay ja Keskinen jäivät päivän kolmannessa lähdössä sijalle 18 heidän veneensä kaaduttua kertaalleen. Suomalaiskaksikko purjehti päivän aiemmista lähdöistä sijat 17 ja yhdeksän. Vain toinen, yhdeksännen sijan tuonut lähtö oli seesteinen.

Kaksikko on avauspäivän jälkeen sijalla 14. Kisan kärjessä ovat Italian Ruggero Tita ja Caterina Banti, jotka voittivat päivän ensimmäisen ja kolmannen lähdön.

– Vene oli tänään vaikea, Kurtbay sanoi.

Keskinen ui kahteen otteeseen kisan aikana: ensin yrittäessään irrottaa köyttä ylämerkistä avauslähdössä ja toisen kerran kolmannessa lähdössä.

Nacra 17 -luokassa purjehditaan yhteensä 12 lähtöä sekä mitalilähtö. Kilpailut jatkuvat huomenna.

– Pitää lähteä puhtaalta pöydältä, Keskinen totesi.

Juttua täydennetty muun muassa kommenteilla kello 12.35.