Vohvelireseptejä

Joulupukki toi vohveliraudan, nyt on hyvä vohveliohje hakusessa. Löytämäni ja kokeilemani ohjeet ovat "kakunpohjamaisia". Haluaisin hyvän makean ja suolaisen vohvelipohjaohjeen. Kiitos! Jaana

Hei Jaana!

Ohessa on muutamia reseptiä vohveleille, joko tehtynä itse kokonaan jauhoista tai valmiista Lettu-Vohvelijauhoseoksesta. Oheisissa ohjeissa ei ole paljon rasvaa. Mikäli haluat rapeampia korvaa kermaa / vettä voisulalla, suhde 1:1.

Maukasta Vuotta 2006!

Vohvelit

n.8 kpl

  • 3 dl kivennäisvettä (vichyä)
  • 2 dl kermaa (voisulaa tai juoksevaa margariinia)
  • 1 pss lettu- ja vohvelijauhoa

Mittaa kulhoon kivennäisvesi ja kerma (eri laadut sopivat) ja vispaa sekaan pussillinen vohvelijauhoja. Paista vohvelipannun keskilämmöllä. Vohveleille sopii sekä suolainen että makea täyte.

VINKKI: Vähälaktoosisia vohveleita saa käyttämällä vähälaktoosista kermaa ja vähärasvaisia vohveleita käyttämällä pelkkää vichyä.

Maidottomat vohvelit

n. 20 kpl

  • 3 kananmunaa
  • 5 dl kivennäisvettä
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 50-100 g maidotonta kasvirasvaa

Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää maidotonta kasvirasvaa sulana. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla. Tarjoile kuumina laittaen kaksi vohvelia päällekkäin ja väliin mansikoita tai mansikkahilloa.

Appelsiinivohvelit

n. 20 kpl

  • 3 kananmunaa
  • 4 dl appelsiinituoremehua
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 3 dl karkeita vehnäjauhoja
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 50-100 g pullomargariinia, voisulaa tai kermaa

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää mehu ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos hyvin sekoittaen liemeen. Lisää rasva tai kerma. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.

Paista taikina vohvelipannulla. Tarjoile kuumina mansikoiden tai mansikkahillon ja vaahdotetun vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.

VINKKI: Helpolla pääset, kun teet vohvelit valmiista lettu- ja vohvelijauhosta appelsiinituoremehuun.

Tattarivohvelit

n. 8 kpl

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl smetanaa
  • 2 dl kivennäisvettä
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 50 g voisulaa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota hetki. Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoile heti mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

Tuplavohvelit

n. 20 kpl

  • 3 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 50-100 g voisulaa tai kermaa

Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää voisula tai kerma. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoile kuumina laittaen kaksi vohvelia päällekkäin ja väliin mansikoita tai mansikkahilloa ja kermavaahtoa.

Lue myös:

    Uusimmat