Mainos

Vivica Bandlerista akateemikko

Teatteriohjaaja Vivica Bandlerista tuli tänään akateemikko. Tasavallan presidentti myönsi hänelle taiteen keskustoimikunnan esityksestä akateemikon arvonimen. Näyttelijä Eeva-Kaarina Volasen taannoisen kuoleman vuoksi yksi akateemikon arvonimi oli vapautunut.

Lain mukaan akateemikon arvonimi voi olla samanaikaisesti kahdeksalla taiteenharjoittajalla. Arvonimi voidaan myöntää erittäin ansioituneelle taiteenharjoittajalle.

Bandlerilla, 82, on pitkä ja poikkeuksellisen ansiokas ura sekä suomen- että ruotsinkielisillä näyttämöillä. Hän on erittäin arvostettu myös Suomen ulkopuolella. Hän on maineikkaan Lilla Teaternin perustajajäsen.

Muut nykyiset akateemikot ovat säveltäjä Erik Bergman, muotoilija Bertel Gardberg, elokuvaohjaaja Rauni Mollberg, kirjailija Paavo Haavikko, kuvanveistäjä Kain Tapper, arkkitehti Juha Leiviskä ja kirjailija Veijo Meri.

Suomen kulttuurielämä saa myös kaksi uutta taitelijaprofessoria. Tasavallan presidentti nimitti taiteilijaprofessorin virkoihin kirjailija Tua Forsströmin ja valokuvaaja Stefan Bremerin kesäkuun alusta. Nykyisin on nimitetty määräajaksi virkaan kymmenen taitelijaprofessoria ja pysyvästi yksi taiteilijaprofessori. Timo Kelarannan ja Ulla Lundbergin virkakausi päättyy toukokuun lopussa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.