Mainos

Vitsaili kuninkaan koirasta: Thaimaalaismiestä uhkaa jopa 37 vuoden vankeusrangaistus

Thaimaalaismiestä odottaa tuntuva tuomio niin sanotusta majesteettirikoksesta, kun mies loukkasi sarkastisella vitsillään kuninkaan koiraa.

27-vuotiasta thaimaalaista Thanakorn Siripaiboonia vastaan on nostettu ankara syyte hänen julkaistuaan 6. joulukuuta Facebook-tilillään satiirisen kuvan maan kuninkaan koirasta. 

– Hänen julkaisussaan oli yhteensä kolme kuvaa koirasta yhdistettynä satiiriseen tekstiin, kertoo miehen asianajaja Pawinee Chumsri uutistoimisto AFP:lle.

Thaimaan lainsäädäntö on yksi maailman julmimpia kuninkaallisten kunnianloukkaukseen liittyen. Kaikki jotka halventavat tai loukkaavat 88-vuotiasta kuningas Bhumibol Adulyadejia, hänen puolisoaan tai sijaishallitsijaa, saavat vähintään 15 vuoden vankeusrangaistuksen. 

Thanakorn Siripaiboon on saanut majesteettirikoksen lisäksi syytteen kansankiihotuksesta ja tietorikkomuksista tykätessään Facebookissa manipuloidusta kuvasta, joka esitti kuningasta tämän koiransa kanssa. Mies jakoi kuvan eteenpäin ja kertoi lisäksi Thaimaan sotilasjuntan kasvavasta korruptiosta.

Thanakornin tuomio voi kohota jopa 37 vuoden mittaiseksi, sillä viime vuosina Thaimaassa on annettu lainrikkomisesta ennätyksellisen pitkiä tuomioita.

Kadulta pelastettu Tongdaeng-niminen koira on kuningas Bhumibol Adulyadejin suosikkilemmikki, jota on ylistetty sen lojaaliudesta ja kuuliaisuudesta. Thaimaalaisten odotetaan kohtelevan koiraa samoin kuin koira kohtelee kuningasta. 

Tongdaeng-koirasta on tehty myös animaatioelokuva, joka nousi viime viikolla Thaimaan toiseksi katsotuimmaksi elokuvaksi. 

Twitter-kuvassa kuningas suosikkikoiransa kanssa:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.