Vitriini kätkee ja kertoo

Iittalan uudet Vitriini-rasiat tarjoutuvat ottaman pienet tavarat ja aarteet osaksi sisustusta. Veikeä lasiesine, joka luo järjestystä pöydillä ja hyllyillä kodikkaasti lojuvien pikkutavaroiden sekamelskaan? Mikä ettei.


Lempikorvakorut.
Irronnut nappi
Puoli kourallista klemmareita.
Näkinkenkä alakoulun luokkaretkeltä.
Hyvän ystävän vara-avain.

Tuhat ja yksi asiaa


Pienet esineet aiheuttavat omistajalleen päänvaivaa. Ne tuntuvat alati kaipaavan omaa osastoaan, sillä kestävä ja kaunis, nimenomaan pienille tavaroille tarkoitettu säilytysesine on harvinaista herkkua. Mutta kun sellaiseen törmää, saattaa innostua katselemaan arkisiakin pikkuesineitä uudenlaisella ilolla ja luovuudella. Nyt aarteille koittaa kuri ja järjestys, sillä viehättävään Vitriiniin voi kätkeä mitä vain.

Lasikannen läpi kuultava koru muodostaa pienen sisustuskokonaisuuden, mutta koska Vitriini on suunniteltu toimimaan myös avonaisena, saa tärkeää-hauskaa-kaunista –akselin esineet asettaa nätisti näkyville. Avonaista Vitriiniä voi käyttää myös tarjoiluastiana värikkäille karkeille, tai sormisuolalle päivällispöydässä.

Kiehtovia mahdollisuuksia löytyy kauempaakin. Säilytämme hassuja muistoja useimmiten kaappien kätköissä, mutta Vitriini näyttää loistavan mahdollisuuden nostaa muistot vähän lähemmäs pintaa. Lähes unohtunut pikkuesine saa uuden elämän kauniissa kehyksissä.

Värien ja materiaalien palapeli

Vitriinin päämateriaali on läpikuultava lasi, ja kontrastia ja särmää syntyy lämpimästä puusta sekä vaaleasta ja tummasta alumiinista. Vitriinejä on yhdeksäntoista erilaista ja rasioita voi yhdistellä erilaisiksi kokonaisuuksiksi. Saavatko pikkuesineet kodikseen tyylikästä ja hillittyä, maanläheistä vai villin leikkisää tunnelmaa?

Vitriinien suunnittelija, lasitaiteilija Anu Penttinen rohkaisee luomaan Vitriinien avulla oman kotigallerian. Värejä ja materiaaleja voi yhdistellä ja vaihdella mielensä mukaan, rasioita avata ja sulkea – galleria on kuin elävä, uudelleenkoottava palapeli.

Luo omasi

Vitriini on kuin pieni viesti – millaisen sinä haluaisit tallettaa? Luo oma Vitriini ja jaa se ystäviesi kanssa osoitteessa www.iittala.fi

Artikkelin tarjoaa:

Artikkelin tarjoaa:Iittala

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja