Mainos

Virtuaalipoliisit saivat Facebookissa kaveriryntäyksen

Facebookiin omilla profiileillaan jalkautuneet poliisit ovat saaneet viikossa satoja kaveripyyntöjä. Poliisi laajensi viime tiistaina toimintaansa yhteisössä niin, että virtuaalisen lähipoliisiryhmän kolme jäsentä työskentelevät Facebookissa esimerkiksi ottamalla vastaan yksityisviestejä.

- Eli sehän on ihan höpöhöpö-puhetta ettei poliiseilla olisi kavereita. Jokaiselle meistä on tullut viikon aikana ainakin sata kaveripyyntöä. Pyynnöt ovat tervetulleita ihan kaikilta, sanoo ylikonstaapeli Mikko "Mane" Manninen.

Poliisi on ollut Facebookissa elokuusta 2009 asti. Nuorempien käyttäjien suosimassa IRC-Galleriassa poliisi on toiminut syyskuusta 2008 saakka. Myös IRC-Galleriassa poliiseille voi lähettää yksityisviestejä, jotka ovat poliisin tekemän sopimuksen ansiosta maksuttomia.

Parikymmentä tapausta kuukaudessa

Virtuaalipoliisin saamista yhteydenotoista lähtee kuukausittain liikkeelle parikymmentä juttua. Mannisen mukaan poliisia on lähestytty esimerkiksi tapauksissa, joissa ihminen ei ole varma, onko hän joutunut rikoksen uhriksi. Selvitettyjen tapausten joukossa on vakavia rikoksia, kuten lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. Lievemmät tapaukset koskevat esimerkiksi nettikiusaamista.

- Kiusaamistapauksessa saatamme ottaa yhteyttä suoraan kiusaajaan ja ilmoittaa että hän on hyvin lähellä rikkoa lakia. Tämä tepsii nopeasti, Manninen sanoo.

Lisäksi poliisit kokoavat palautteen ja viestien perusteella usein kysyttyjä kysymyksiä. Yleisten kysymysten aiheena on etenkin liikenne. Lisäksi monilla on kysymyksiä, jotka liittyvät poliisin ammattiin.

Virtuaalikaverit kohtaavat tosielämässä

Kolme virtuaalisen lähipoliisiryhmän poliisia päivystävät verkkopalveluissa päätyönään. Kerran kuukaudessa poliisiryhmä partioi Helsingin keskustassa nuorison keskuudessa.

- Monet nuoret tunnistavat ja tulevat moikkaamaan. Virtuaalinen ja oikea elämä eivät eroa toisistaan, joten siinä sitten jutustellaan kuin vanhat kaverukset.

Suomen poliisin sivulla Facebookissa on tällä hetkellä yli 36 000 fania. Fanimäärän perusteella poliisi painii suosiossa jo samassa sarjassa Lordin, Muumien ja Kummelin kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.