Virpi Sarasvuo kommentoi Suomen mitalimahdollisuuksia Pekingissä – "Hän ei ollut kisoissa ollenkaan"

15:24
Katso videolta Virpi Sarasvuon koko vierailu Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Kuusinkertainen maastohiihdon maailmanmestari Virpi Sarasvuo vieraili perjantaina Viiden jälkeen -ohjelmassa. Sarasvuo summasi lähetyksessä ajatuksiaan tulevasta olympiakoitoksesta.

Suomi saavutti miesten puolella Oberstdorfin MM-kisoissa yhden mitalin, kun Ristomatti Hakola ja Joni Mäki ottivat parisprintissä hopeaa. Viestissä Suomi oli kuudes. Maajoukkueen ykköstykillä Iivo Niskasella paras sijoitus MM-kisoissa oli 50 kilometrin kilpailun kuudes tila. Nyt Niskanen tavoittelee uransa kolmatta olympiavoittoa.

– Iivon omatkin tavoitteet tiedetään. Tuskin hän sieltä ilman mitalia haluaa tulla kotiin. Joukkueena on mahdollista saada mitali, vaikka molemmista joukkueista. Mielestäni kaikki on mahdollista miesten puolella, Sarasvuo totesi.

Naiset ylsivät viime vuonna Oberstdorfin MM-hiihdoissa viestipronssille. Tuolloin joukkueessa hiihtivät Jasmi Joensuu, Johanna Matintalo, Krista Pärmäkoski sekä vahvasti tuolloin hiihtänyt, mutta nyt joukkueesta ulos jäänyt Riitta-Liisa Roponen. Muu kolmikko on mukana Pekingissä.

– Kyllä naistenkin pitää mitaleja tuoda. Tuossa on kohtuu kovat näytöt perinteisen kympille naisillakin ja viestistä myös. Viestiinkin on varahiihtäjiä mukana, jos siellä tulee mutkia matkaan. Aika kovalla joukkueella viestiin lähdetään. Jos ajatellaan, että viimekin vuonna tuli pronssia ja Kerttu ei ollut kisoissa ollenkaan, Sarasvuo muistuttaa.

Tour de Skillä nähtiin loistokkaita suorituksia perinteisen kymmenen ja 15 kilometrin kilpailuissa. Kerttu ja Iivo Niskanen voittivat Lenzerheidessa ja Pärmäkoski oli Val di Fiemmessä kolmas, joten odotukset Pekingin olympialaisten suhteen voivat olla korkealla.

Pekingin olympialaiset käynnistyvät 4. helmikuuta.

Katso pääkuvan videolta koko Virpi Sarasvuon haastattelu, jossa hän muun muassa kertoo olympialaisiin valmistautumisessta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja