Virossa tiukennetaan koronarajoituksia: Rokottamattomat eivät enää pääse julkisiin tapahtumiin

3:11
Virossa todettiin maanantaina 1 129 uutta koronatartuntaa - Tallinnassa jo paljon suomalaisia syyslomailijoita

Virossa ilmoitettiin tänään uusista koronarajoituksista, joiden mukaan rokottamattomat henkilöt eivät enää voi osallistua julkisiin tapahtumiin. Niihin pääse jatkossa myöskään negatiivisella testituloksella.

Viron pääministeri Kaja Kallas esitteli uudet koronarajoitukset tiistaina. Ne astuvat voimaan ensi maanantaina, ja ovat voimassa näillä näkymin 10. tammikuuta asti.

Kallas perusteli rajoitusten pitkää kestoa tulevalla joulusesongilla ja uudenvuoden juhlinnalla. Hän toivoo, että viimeisetkin rokottamattomat käyvät ottamassa rokotteen ennen joulua.

Rokottamattomien aikuisten pääsyä julkisiin tapahtumiin ja ravintoloihin rajoitetaan. Alle 18-vuotiaiden ei tarvitse näyttää rokotetodistusta.

Kallaksen mukaan ensi viikon maanantaista lähtien pelkkä negatiivinen testitulos ei enää anna pääsyä paikkoihin, joihin se on aiemmin kelvannut. Jatkossa vaaditaan todistetta rokotteen ottamisesta tai sairastetusta koronasta. 

Lisäksi yli 12-vuotiaita kannustetaan käyttämään maskia kaikkialla julkisissa sisätiloissa, kauppakeskuksissa ja harrastustiloissa.

Hallitus kannustaa kaikkia välttämään lähikontakteja mahdollisuuksien mukaan.

Kallaksen mukaan Viron tehohoidossa olevista koronapotilaista 94 prosenttia on rokottamattomia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja