Mainos

Virossa oikea lumikatastrofi - ihmisiä evakuoitu juuttuneista autoista

Virolaiset ovat saaneet muutaman viime päivän aikana tuta siitä, mitä tarkoittaa luonnonkatastrofi. Eteläisessä Suomessa on kauhisteltu lumentuloa, mutta pohjoisimmassa Virossa talven valkohiutaleet ovat aiheuttaneet täydellisen katastrofin.

Viron pohjoisosissa eli Tallinnan ympäristössä ja Virumaalla paikallinen pelastuslaitos puhuu sen sijaan jo kaaoksesta. Maan ilmatieteenlaitoksen mukaan lunta sataa entisen lisäksi Tallinnan ympäristöön tänäänkin. Ennusteiden mukaan lumipeite voi kasvaa länsi -ja Itä-Virumaalla vielä 15 senttiä. Pohjoistuuli puhaltaa koko rannikolla useissa kohdin yli 20m/s. Pahiten on tuiskuttanut Virumaalla olevassa Väike-Maarjan kunnassa. Rakveren kaupungin eteläpuolella sijaitsevassa Väike-Maarjassa tuli viime yön aikana lunta lähes 40 senttiä. Paikallisten viranomaisten mukaan lunta on jo yli 60 senttiä. Kunnan internetsivuilla annetaan jo hätäohjeita ja ihmisiä kehotetaan jäämään tänään kotiin.

Viron suurimman päivälehden Postimehen tietojen mukaan pelastuslaitos on kehottanut koko Harjun maakunnan ja Tallinnasta itään sijaitsevan Virumaan asukkaita jäämään tänään koteihinsa, jos poistuminen ei ole aivan pakollista. Työnantajia on myös kehotettu suhtautumaan ihmisten matkustusongelmiin ymmärryksellä.

Tallinnaa kiertävä kehätie on suljettu pitkältä matkalta. Lumisateen lisäksi Tallinnan ympäristössä puhaltaa yli 25 sekuntimetrin tuuli. Lumimyrsky on ehditty jo ristiä Monikaksi.

Yksi kuolonuhri

Tallinnasta Narvaan johtavalla päätiellä on sattunut jo yksi kuolemaan johtanut onnettomuus. Lumikaaosta omasta autostaan ihmettelemään noussut mies jäi paikallisten tiedotusvälineiden mukaan ohiajaneen auton alle ja kuoli.

Ilman sähköä Viron pohjoisosissa on tällä hetkellä jopa 11 000 ihmistä, kertoo Postimees. Sähköjen korjaamiseen saattaa kulua useita päiviä.

Pohjois-Viron pelastuslaitoksen mukaan Tallinnan lähistöllä Kostiveren ja Raasikun välisellä tieosuudella lähes parikymmentä autoa jääi jumiin kinoksiin. Pelastuslaitos joutui evakuoimaan autojen matkustajat. Osa heistä yöpyi läheisessä lastentarhassa. Kostiveren ja Raasikun välinen tie on suljettu.

Viron poliisi kehottaa ihmisiä muutenkin välttämään autoilua. Jos matkaan on pakko lähteä, poliisi kehottaa pukeutumaan erittäin lämpimästi ja varmistamaan, että tankissa on riittävästi polttoainetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.