Mainos

Virheellinen Viljonkka-muumimuki on pian taas kaupan – nyt ihmiset ottavat selfieitä kohutun kupin kanssa ja uteluita sataa ulkomaita myöten: "En ole ikinä nähnyt tämmöistä"

0:58
Harvinainen Viljonkka-muumimuki myytiin huhtikuussa 6 100 eurolla, mutta palautettiin särön takia.

Huhtikuussa valtavan mediahuomion saanut Viljonkka-muki on tulossa taas huutokaupattavaksi. Huutokaupan järjestäjä pitää mahdollisena, että kohu näkyy virhepainatuksensa vuoksi ainutlaatuisen esineen hinnassa.

Tuplapainatuksen sisältävä muumimuki on jälleen kaupan Huutokauppa Turengissa ensi viikon sunnuntaina.

Viljonkka-muki huutokaupattiin huhtikuussa suuren huomion saattelemana. Mediakohu oli valmis, kun mukin 6 100 eurolla huutanut nainen palautti mukin kauppojen jälkeen, koska siitä löytyi hiusmurtuma.

Huutokauppa Turengin toimitusjohtaja Petri Vuorinen uskoo, että hyvällä lykyllä muki voi mennä kaupaksi vielä kalliimmalla.

– Olisihan se sitten maailman ihmeellisin tilanne, että särön takia muki myydään kalliimmalla. Sen voi perustella niin, että nythän sillä muumimukilla on identiteetti, sormenjälki. Ei kukaan pysty lyömään vasaralla mukin sisäpintaan säröä millään konstilla, että se olisi samanlainen. Se on väärentämätön, Vuorinen sanoo.

Saksalaiset innostuivat

Vuorisen mukaan Viljonkka-mukin maine on kirinyt myös ulkomaille, sillä lehdet Saksasta asti on kysellyt siitä kuvia. Ihmiset ovat myös käyneet paikan päällä valokuvauttamassa itsensä hyllyssä nököttävän mukin kanssa.

– En ole ikinä nähnyt tämmöistä ilmiötä. Erikoinen on muki, mutta erikoinen on myös sen saama huomio. Sitä vielä odotan, että joku tulee sitä katsomaan ja pudottaa sen lattialle. Sitten ollaan taas lööpeissä, että se hajotettiin, meklari nauraa.

Viljonkka-mukin ohella huudetaan samalla muistakin virhepainatuksen sisältävistä mukeista. Yhdessä mukeista Mymmelillä on vääränvärinen mekko, toisessa Muumipappa-mukissa taas taustan väri on virheellinen.

Yksi virhepainatettu muki lähetettiin huutokaupalle Ruotsista asti.

– Viljonkka-mukin huomion jälkeen Suomessa arviolta ainakin miljoona kaapin ovea on aukaistu, että onko heillä jotain erikoisia mukeja, Vuorinen veistelee.

Aiheesta ovat uutisoineet aiemmin HS ja IS.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja