Viranomaiset epäilevät Yhdysvaltain Floridan verisestä hyökkäyksestä saudiarabialaista – Saudi-Arabian presidentti soitti välittömästi Trumpille

Yhdysvalloissa sotilaskoulutuksessa ollut saudiarabialainen ampui kolme ihmistä laivastotukikohdassa Floridan Pensacolassa perjantaina, sanoi kuvernööri Ron DeSantis. Asemiehen ampui paikalle tullut poliisi.

Ampumavälikohtauksessa haavoittui lisäksi kahdeksan ihmistä.

Komentava upseeri Timothy Kinsella sanoi ampujan olleen lentokoulutuksessa. Tukikohdassa on hänen mukaansa opissa muutama sata ulkomaalaista.

Tapausta tutkivat liittovaltion poliisi FBI ja Yhdysvaltain oikeusministeriön alainen ATF-virasto. Tutkijat selvittävät muun muassa, liittyykö tekoon terroristista motiivia.

Floridan laivastotukikohdassa on 16 000 sotilasta ja yli 7 000 siviilityöntekijää.

Kyse oli toisesta tukikohdassa tapahtuneesta ampumistapauksesta tällä viikolla. Keskiviikkona paikallista aikaa Havaijilla merisotilas ampui kaksi ja haavoitti yhtä ihmistä Pearl Harborin laivastotukikohdassa. Verityön jälkeen ampujaksi epäilty surmasi itsensä.

Havaijilla kuolonuhrit olivat puolustusministeriön siviilityöntekijöitä.

Saudi-Arabia on Yhdysvaltain tärkeä liittolainen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi Twitterissä Saudi-Arabian kuninkaan Salmanin soittaneen hänelle tapauksen johdosta.

– Hän esitti vilpittömän osanottonsa ja osoitti myötätuntoa hyökkäyksessä kuolleiden ja haavoittuneiden sotilaiden perheille ja ystäville. Kuningas sanoi, että saudiarabialaiset ovat vihaisia ampujan barbaarisista teoista ja että tämä henkilö ei millään muotoa edusta Saudi-Arabian kansan tuntoja, Trump tviittasi.

Floridan tukikohta on Yhdysvaltain laivaston ulkomaalaisille antaman sotilaskoulutuksen keskus. Aluksi koulutuksessa oli saudiarabialaisia, mutta myöhemmin siellä koulutettu myös muista maista tulleita.

Saudi-Arabia on ollut kauan Yhdysvaltain tärkein liittolainen Lähi-idässä muun muassa öljyn ja turvallisuuteen liittyvien seikkojen takia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja