Mainos

Viranomainen huolestui velkakriisistä - pankkien valvontaa lisätään

Finanssivalvonta on velkakriisin vuoksi aloittanut pankkien rahavarojen sekä työeläke- ja henkivakuutusyhtiöiden sijoitustoiminnan tuottojen ja vakavaraisuuden tiivistetyn seurannan. Siihen kuuluu myös tarkastusiskuja pankkien ja vakuutusyhtiöiden omissa tiloissa.

- Finanssivalvonta tarkastaa aktiivisesti riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan toimivuutta paikanpäällä, sanoo Fivan apulaisjohtaja Jukka Vesala.

Finanssivalvonnan johtajan Anneli Tuomisen mukaan pankkien ja vakuutusyhtiöiden on varauduttava velkakriisin pitkittymiseen.

- Erityisesti työeläke- ja henkivakuutuslaitosten markkinariskit ja pankkien likviditeettiriskit ovat kasvaneet. Jos kriisi jatkuu, se vaikuttaa myös reaalitalouteen, jolloin pankkien luottoriskit kasvavat ja kaikkien toimijoiden kannattavuus heikkenee, Tuominen varoittaa.

Fiva kehottaa eläkeyhtiöitä myymään osakkeita, jos niiden arvot eivät ala nousta. Osakemarkkinoiden alamäki on jo alentanut eläkeyhtiöiden vakavaraisuutta. Finanssisektorin vakavaraisuus on Fivan mukaan silti edelleen suhteellisen hyvä.

Katso Markus Pirttijoen juttu (Seitsemän uutiset 27.9.2011)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.