Vinkkimiehet: Vihdin poliisisurma: "Tarkoitus oli tappaa kaikki poliisit"

13:48

MTV:n Vinkkimiehet ovat saaneet kuulla uutta tietoa Vihdin poliisisurmasta. KRP:n esitutkinta asiasta alkaa olla valmis.

Vanhempi konstaapeli Tomi Keskinen kuoli ja toinen poliisi haavoittui vakavasti ammuskelussa Vihdissä 17.6.2016. Ampuja, 67-vuotias mies surmasi itsensä.

Keskinen sai surmansa, kun hän lähti piiritystilanteessa auttamaan vakavan vamman saanutta poliisimiestä. 67-vuotias mies ampui Keskistä selkään noin parinkymmenen metrin päästä.

– Se on ollut tiedossa, että mies ampui 41 laukausta. Siinä oli todella tappamisen meininki. Keskisen suuntaan mies ampui rynnäkkökiväärillä seitsemän laukausta. Tämä on voitu päätellä löytyneistä hylsyistä. Lisäksi sisältä löytyi 13 hylsyä ja ampuja kiersi myös talon ympäri ampuen pakenevien poliisien perään, rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä kertoo.

– Voiko sanoa, että ampujan tarkoituksena oli tappaa kaikki poliisit, rikostoimittaja Pekka Lehtinen kysyy. 

– Kyllä, Sipilä vastaa.

Vanhaan omakotitaloon oli menossa ovesta kaikkiaan neljä poliisia, kun talon asukas 67-vuotias alkoi ampua.

Vinkkimiehet kertovat videolla uutta tietoa myös liivijengi Outlaws MC:n mahdollisesta laajentumisesta Suomeen.

Lisäksi Vinkkimiehet haastattelevat kokenutta taidealan asiantuntijaa, galleristi Jyrki Kaarnia. 

Kaarni kertoo muun muassa, mistä väärennetyn maalauksen tunnistaa ja kuinka paljon Suomen markkinoilla on hänen mukaansa liikkunut väärennöksiä. 

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tällä viikolla Suomen suurimman taiderikosvyyhdin oikeudenkäynti. Epäilty rikoshyöty on yli kymmenen miljoonaa euroa.

Vinkkimiehet on noin parin viikon välein MTV.fi:ssä ilmestyvä keskusteluohjelma, jossa MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä ja rikostoimittaja Pekka Lehtinen vaihtavat mielipiteitään rikos- ja oikeusalan ajankohtaisista aiheista ja toisinaan haastattelevat alan vaikuttajia.

Helmikuun alusta 2017 Vinkkimiehet nähdään myös televisiossa, kun MTV3-kanavalla alkaa uutuusohjelma "Rikospaikka".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja