Mainos

Vinkkimiehet: Arvokuljetusautossa oli satoja tuhansia euroja

15:39

MTV.fi:n Vinkkimiehet tarttuvat uudessa jaksossa kahteen pääaiheeseen: Nokian Renkaiden harjoittamaan testivilppiin ja Salossa tapahtuneeseen arvokuljetuksen ryöstön yritykseen.

Poliisi selvittää parhaillaan Nokian Renkaiden testimanipulointiin liittyviä seikkoja yhdessä Finanssivalvonnan kanssa.  

Viikon, parin sisällä on luvassa päätöksiä siitä, onko asiassa syytä epäillä jotakin rikosta ja aloittaa esitutkinta. 

– Rengas-gatessa käydään nyt likaista peliä, jossa on kaksi vastakkaista leiriä: Nokian Renkaat ja Black Donuts Engineering –yhtiö, rikostoimittaja Pekka Lehtinen sanoo.

Lehtitietojen mukaan Nokian Renkaiden rengasvilpin paljastaneet sähköpostiviestit ovat peräisin juuri Black Donuts -yrityksestä, jonka joukko Nokian Renkaista irtisanoutuneita työntekijöitä perusti vuonna 2010.

Nokian Renkaat teki syksyllä 2011 tutkintapyynnön, koska se epäili entisten työntekijöiden vieneen yhtiön yrityssalaisuuksia. Keskusrikospoliisi tutki juttua vuosien ajan. Kymmenkunta Nokian Renkaiden entistä työntekijää joutuu kesällä alkavassa oikeudenkäynnissä vastaamaan syytteisiin yrityssalaisuusrikoksista.

Satojen tuhansien saalis jäi saamatta

Salossa arvokuljetusauton ryöstöä yrittäneet ovat edelleen karkuteillä. Vinkkimiehet ovat saaneet kuulla, että autossa oli rahaa satoja tuhansia euroja, joita tekijät eivät siis jostain syystä onnistuneet saamaan.

 – Kaikki arvokuljetusryöstöt tai niiden yritykset on tapahtuneet Varsinais-Suomessa. Onhan se merkillistä, rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä sanoo.

Vinkkimiehillä on tuoretta tietoa tietysti myös Aarnio-jutusta ja lisäksi talousrikosten tutkinnasta sekä terroristisista murhista epäiltyjen irakilaisveljesten rikostutkinnasta.

Vinkkimiehet on noin parin viikon välein MTV.fi:ssä ilmestyvä keskusteluohjelma, jossa MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä ja rikostoimittaja Pekka Lehtinen vaihtavat mielipiteitään rikos- ja oikeusalan ajankohtaisista aiheista ja toisinaan haastattelevat alan vaikuttajia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.