Mainos

Villi väite: Michelinin mukaan kulunut rengas on parempi kuin uusi

Rengasvalmistaja Michelinin mukaan renkaita ei kannata vaihtaa liian usein.

Useat rengasvalmistajat ovat ajamassa uudistusta renkaiden urasyvyyden vaatimuksiin. Tällä hetkellä minimivaatimus on 1,6 millimetriä, mutta valmistajat haluaisivat nostaa sen 3,0 millimetriin. 

Michelin kertoo tiedotteessaan, että kuluneilla renkailla ajaminen ei ole heidän tutkimustensa perusteella yhtään sen vaarallisempaa kuin uusillakaan renkailla. 

Ympäristöasioista huolestuneet ranskalaisvalmistajan mukaan renkaiden uusiminen kolmen millin kohdalla lisäisi hiilidioksidipäästöjä ja toisi eurooppalaisille autoilijoille jopa seitsemän miljardin euron vuotuiset lisäkustannukset. Muutoksen myötä EU:ssa tuotettaisiin 128 miljoonaa ylimääräistä rengasta, mistä aiheutuisi yhdeksän miljoonaa tonnia lisää hiilidioksidipäästöjä.

Michelinin mukaan kuluneet renkaat myös aiheuttavat vähemmän melua ja pienentävät polttoaineenkulutusta alhaisemman vierintävastuksen ansiosta. Rengasvalmistaja väittää myös jarrutusominaisuuksien paranevan kuivalla kelillä, jos rengas on jonkin verran kulunut.

Ranskalaisvalmistaja ehdottaa, että rengastesteissä testattaisiin renkaiden toimintaa myös 1,6 millin urasyvyydessä eikä aina keskityttäisi uusiin renkaisiin.

Lähde: Michelin

***

1:23

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.