Villi somepalvelu poistettu Googlen valikoimasta: "Kuin Twitter ilman sääntöjä"

0:58
Trump ehti kertoa Twitterissä, että ei aio osallistua Bidenin virkaanastujaisiin – Nyt Trumpin Twitter-tili on jäädytetty pysyvästi

Sosiaalisen median palvelu Parler on poistettu Googlen Play-sovelluskaupasta, kertoo muun muassa Guardian.

Uudet käyttäjät eivät siis pysty lataamaan sovellusta puhelimiinsa. Googlen lausunnossa sanotaan, että Parlerin sovelluksessa julkaistaan väkivaltaan yllyttävää sisältöä Yhdysvalloissa. Googlen mukaan sovelluskaupasta sulkeminen jatkuu niin kauan, kunnes sovellus korjaa ongelmansa sisällön moderoinnin kanssa, kertoo CNN.

Parler on tullut tunnetuksi oikeiston suosimana sovelluksena, jota on kuvailtu "Twitteriksi ilman sääntöjä". New York Timesin mukaan Parlerissa suunniteltiin Yhdysvalloissa keskiviikkona tapahtunutta kongressitalon valtausyritystä, jossa kuoli viisi ihmistä.

Sovellusta on käytetty myös salaliittoteorioiden levittämiseen sekä uhkauksien ja väkivaltaisten mielenosoitusten suunnitteluun. Guardianin mukaan käyttäjävirta Parleriin lisääntyi sen jälkeen, kun Twitter kertoi sulkeneensa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin käyttäjätilin Suomen aikaa aamuyöllä.

Apple asettaa ehtoja sovellukselle

Apple sen sijaan on esittänyt Parlerille vaatimuksen parantaa sen moderoinnin käytäntöjä tai muuten sovellus poistetaan Applen sovelluskaupasta.

Vaatimukselle annettiin 24 tuntia aikaa, New York Times kertoo.

Applen mukaan Parler ei poista alustaltaan sisältöä, joka kannustaa laittomaan toimintaan ja näin aiheuttaa vakavan riskin käyttäjien terveydelle ja turvallisuudelle.

Keskiviikon tapahtumien jälkeen Parlerin toimitusjohtaja John Matze kertoi New York Timesille, ettei hän koe olevansa vastuussa keskiviikon tapahtumista. Hänen mukaansa sosiaalisen median alustankaan ei pitäisi kokea olevansa vastuussa.

–  Me olemme neutraali kaupungin aukio, joka vain noudattaa lakia, hän sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja