Villavaatteen hoito

Pese neule hoito-ohjemerkintöjen mukaan, mieluiten nurinperin. Vain konepestävä-merkillä varustettu villatekstiili voidaan pestä pesukoneessa, jossa on sopiva hienopesu- tai villanpesuohjelma. Täytä tällöin kone vain puolilleen ja huomioi pyykinpesuaineen annostuksessa pyykin määrä ja annosteluohjeet.

Useimmiten villavaate pestään käsin

Käytä villanpesuainetta tai tarkoitukseen sopivaa hienopesuainetta. Käsittele sitkeät tahrat etukäteen. Käsinpesussa liota pesuaine ensin pieneen määrään kuumaa vettä, lisää sitten vettä pesuliuokseen niin että pesuvesi on haaleaa ja sitä on runsaasti. Varmista että veden lämpötila on koko ajan samanasteista. Upota neule valmiiseen pesuliuokseen. Jos haluat olla erityisen varovainen, kastele vaate ensin puhtaassa vedessä ennen pesuliuokseen upottamista. Huuhtele huolellisesti runsaassa, mielellään haaleassa vedessä.

Älä liota villavaatetta, vaan puristele se hellävaraisesti puhtaaksi. Älä hankaa äläkä väännä kovakouraisesti. Viimeiseen huuhteluveteen voi lisätä huuhteluainetta pehmentämään villaa. Villavaatteen voi yleensä pesun ja huuhtelun jälkeen lingota kevyesti (enintään 1 min). Linkous nopeuttaa kuivumista. Ylimääräisen veden voi puristella esim. valkoisen pyyhkeen avulla rullaamalla pois. Älä kuivaa villavaatetta rumpukuivaajassa.

Kuosita neule kuivumaan huoneenlämpöön. Raskas neule kuivataan vaakatasossa venymisen ehkäisemiseksi. Viimeistele villavaate hoito-ohjeen mukaan.

Lähde: Teknokemian Yhdistys

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja