Viking Linen risteilijä jäi jumiin Gotlannin rannikolle – nyt puhuu hinaajan kapteeni : "Cinderellaa ei ole tarkoitettu Visbyn satamaan"

3:15

Lähes 1 600 ihmistä oli tänään jumissa Itämerellä Cinderella-laivassa Visbyn edustalla, kun erittäin kova tuuli esti risteilyalusta pääsemästä satamaan. Henkilökunta kutsui hinaajan apuun jo yhdeksältä aamulla, uutisoi Expressen.

Hinaaja TUGin kippari kertoo risteilydraamasta.

– Merellä puhalsi 15 metriä sekunnissa ja maissa 20 metriä sekunnissa, sanoo Kenneth Avelin Expresseninille.

Cinderellan oli lopulta pakko palata takaisin Tukholmaan, pysähtymättä Visbyssä.

"Cinderellaa ei ole tarkoitettu Visbyn satamaan"

Jo aamulla tuuli kovaa. Viking Cinderellan pelastusjoukkoon päässeet hinaajat arvioivat aaltojen korkeudeksi 3–4 metriä. Puuskat olivat niin rajuja, ettei aluksella ollut mitään edellytyksiä päästä satamaan.

Kahden epäonnistuneen yrityksen jälkeen laiva palasi takaisin Tukholmaan Maarianhaminan kautta.

– Cinderellaa ei ole tarkoitettu Visbyn satamaan. Alukset, jotka kulkevat Visbyyn, ovat erittäin vahvoja. Ne eivät ole näitä suomalaisia veneitä, Avelin toteaa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Cinderella ei onnistu rantautumaan Visbyn satamaan. Perjantain laivadraama oli neljäs tällä viikolla. Avelin kuvailee Visbyn satamaa avoimeksi.

– Se on kapea, ja tällaisessa tapauksessa tuuli osuu monen tonnin painoiseen laivaan hyvin. Oli hyvin viisas päätös olla menemättä satamaan.

Silminnäkijät sanovat monen laivalla olleen kärsineen merisairaudesta.

Cinderella on risteillyt tällä viikolla poikkeuksellisesti Tukholman ja Visbyn välillä. Normaalisti alus liikennöi Tukholman ja Maarianhaminan välisellä reitillä.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja