Viivi Lehikoiselta pysäyttävä paljastus – harkitsi rajua ratkaisua: "Ei tässä ole mitään järkeä"

Viivi Lehikoinen paljasti kiirastulen ennen EM-kisoja: "En tule tänne ja lopetan kauden kesken" 2:30
Viivi Lehikoinen paljasti kiirastulen ennen EM-kisoja: "En tule tänne ja lopetan kauden kesken"

Neljänneksi kauden parhaallaan omassa välierässään yltänyt, mutta loppukilpailusta rannalle jäänyt Viivi Lehikoinen purki tuntojaan MTV Urheilulle Stadio Olimpicon uumenissa.

Lehikoinen runttasi kovassa paikassa, 400 metrin aitojen EM-välierässä, kauden parhaansa 54,92. Vaikeuksien sävyttämän kevään jälkeen aika maistui Lehikoiselle pieneltä voitolta, vaikka hän jäikin tuloksellaan EM-loppukilpailun ulkopuolelle.

– Olen tosi ylpeä tuosta juoksusta. Tosi vaikeat lähtökohdat. Viime viikko oli aika hirveä. Treenit meni tosi huonosti. Yritin, että sieltä tulisi jotain merkkejä siitä, että olisi jotain hyvää kuntoa alla, mutta en mä hirveästi sitä kyllä treeneistä saanut. Verkkakin tuntui vielä aika huonolta. Yritin siinä hokea itselleni, että kyllä se siitä, Lehikoinen kertasi.

Lehikoinen alitti 55 sekuntia ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

– Ainakin ensimmäinen kisa (tällä kaudella), että aidat meni, miten suunnittelin. Tosi hyvä tähän paikkaan, Lehikoinen summasi.

– Yritin olla ajattelematta liikaa. Yritin hakea itseluottamusta siitä, mitä olen näiden vuosien aikana tehnyt. Tiedän, että osaan kyllä aitoa, ja rytmi on veressä. 

Lehikoisen kausi on ollut yhtä kärvistelyä. 24-vuotias paljasti harkinneensa vielä viikonlopun alla radikaalia ratkaisua.

– Vielä viime viikolla ja viime perjantaina olin silleen, että en mä tule tänne ja lopetan kauden kesken, että ei tässä ole mitään järkeä. Mutta yritin miettiä, että miksi antaisin sen pelon lopputuloksesta tai epäonnistumisesta vaikuttaa siihen. Mä olen harjoitellut tätä varten ja johonkin, mistä pidän ja nautin. Loppujen lopuksi oli hyvä päätös tulla tänne ja antaa mahdollisuus, Lehikoinen tuumi.

Kaikesta päätellen Lehikoisen kausi siis jatkuu.

Lue myös:

    Uusimmat