Mainos

Viisikymppinen mies lähestyi alaikäisiä tyttöjä netissä ja käytti heitä seksuaalisesti hyväkseen – tuomittiin kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen

Turun hovioikeus tuomitsi tällä viikolla 48-vuotiaan miehen yhteiseen kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen useista lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöistä ja yhdestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Teot tapahtuivat Espoossa ja Turussa. Uhreja oli yhteensä yhdeksän.

Suurin osa rikoksista tapahtui internetin välityksellä, jotkut uhrit mies myös tapasi. Uhrit olivat pääasiassa teini-ikäisiä tyttöjä, joita mies lähestyi internetissä.

Määrättiin maksamaan korvauksia

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi viime joulukuussa yhteensä neljän vuoden ja yhden kuukauden vankeusrangaistukseen. Hovioikeus lievensi tuomiota seitsemällä kuukaudella.

Mies määrättiin myös maksamaan korvauksia uhreille 1 500-3 500 euroa. Törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön uhrille mies määrättiin maksamaan korvauksia 10 000 euroa. Lisäksi miehen pitää maksaa tälle uhrille 15 000 euroa psyykkisen tilan häiriintymisestä.

Menetti kaksi työpaikkaansa

Mies vaati hovioikeutta alentamaan käräjäoikeuden tuomiota. Hän kertoi menettäneensä jutun esitutkinnan ja oikeudenkäynnin myötä kaksi kertaa työpaikkansa.

Hovioikeus totesi kuitenkin, että vakavien rikosten esitutkintaan ja oikeudenkäynteihin liittyy kielteisiä vaikutuksia vastaajalle, mutta niitä ei voi pitää yllättävinä tai kohtuuttomina.

Hovioikeus katsoi, että oikeuskäytännön mukainen seuraamus miehen teoista on kolme vuotta ja kuusi kuukautta vankeutta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja