Viisi helppoa kikkaa: Näin heität stressille hyvästit!

Se on taas marraskuu ja kesälomaan on noin 250 päivää. Pelastu ahdistumiselta ja stressiltä tsekkaamalla viisi ilmaista keinoa piristyä saman tien. Kokeile!

Marraskuu on kylmää ja pimeys saattaa viedä mielen matalaksi, ainakin ennen kuin lumi kirkastaa maisemaa. Jos lyhyestä kesästä luopuminen ja ajatus pitkästä talvesta vääntää suupieliä alaspäin, kokeile näitä kikkoja helpottamaan oloasi.

1. Musiikki

Jos haet edullisia riemun väristyksiä, klikkaa auki suosikkisoittolistasi, laita kuulokkeet päähän ja volyymit kaakkoon. Erään tutkimuksen mukaan miellyttävä musiikki aiheuttaa samaan tapaan hyvänolon tunteita kuin ruoka tai seksi, kirjoittaa Huffingtonpost.com. Tutkimus osoitti, että sen aiheutti jo pelkän mieleisen musiikin kuuntelun odottaminen. Oli musiikkimakusi siis poppia, jazzia tai jotain muuta, anna musiikin siivittää sinut pois pahantuulisuudesta!

2. Nauru

Kenties sinua naurattaa lempikoomikkosi, hölmöt YouTube-videot tai jokin komediasarja. Mikä ikinä saakaan sinut kikattamaan, uppoudu siihen. Nauru on mahdollisesti paras stressinpoistaja. Se saa sinut haukkaamaan happea, joka stimuloi sydäntäsi ja keuhkojasi, rentouttaa lihaksiasi sekä lisää verenkiertoa ja endorfiinin tuottoa aivoissasi.

3. Syvään hengittäminen

Muistatko hetkiä, jolloin pakokauhu on vallannut mielesi jossain tilanteessa ja joku fiksu (todennäköisesti äitisi) on ohjeistanut sinua hengittämään syvään? Se on hyvä neuvo. Kun hengität syvään, lähetät viestin aivoihisi, joka kehottaa sinua rauhoittumaan ja rentoutumaan. Ota siis itsellesi hetki, jolloin keskityt muutaman minuutin ajan vain hengittämiseen.

4. Suutelu

Epäilemättä suutelu on hyväksi libidollesi. Sen edut eivät kuitenkaan rajoitu vain seksielämääsi. Suutelukin helpottaa stressiä! Se on omalla tavallaan meditointia. Se korvaa negatiiviset ajatukset intensiivisellä "onnellisuusruiskeella", joka auttaa sinut (ainakin hetkellisesti) unohtamaan kiireellisen deadlinen, riidan ystävän kanssa tai hävinneen sateenvarjon. Oletko sinkku? Voit turvautua myös hellään halaukseen ystävältä tai perheenjäseneltä, se toimii yhtä tehokkaasti.

5. Vesi

Suurin osa ihmisistä ei todennäköisesti tiedä, kun he kärsivät nestehukasta. Veden juominen saattaa auttaa pitämään stressin loitolla ja itse asiassa jo puoli litraa nestettä saattaa nostaa kortisolitasoasi. Tässä piilee paha kierre: stressaantuessa unohdat juoda tarpeeksi vettä ja nestehukka saa sinut entistä stressaantuneemmaksi. Muista siis juoda päivittäin tarpeeksi vettä!

AVA

Lähde: Huffingtonpost.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja