Viisi eri voittajaa! Käynnissä tasaisin F1-kausi sitten Räikkösen Lotus-vuosien

Lauantaina 20 vuotta täyttäneestä Max Verstappenista tuli F1-kauden viides voittaja. Edellisen kerran formula ykkösissä on nähty yhtä monta voittajaa kaudella 2013.

Kenties kauden epäonnisin kuski sai viimein palkintonsa, kun Verstappen toi Red Bullinsa ykkösenä ruutulipulle. Nuori hollantilainen oli viimeksi juhlinut korkeimmalla korokkeella, kun hän viime kaudella voitti sensaatiomaisesti ensimmäisen kilpailunsa Red Bullin rattiiin siirryttyään.

Ennen Verstappeniä tällä kaudella voittoon ovat ajaneet Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas, Ferrarin Sebastian Vettel sekä Red Bullin Daniel Ricciardo. Kenties myös Ferrarin Kimi Räikkönen löytyisi listalta, jos Ferrari ei olisi pettänyt Malesiassa tai jos talli olisi ajanut eri taktiikalla Monacossa. Siellä Ferrari käytännössä pelasi Vettelille voiton.

Viimeksi näin monta eri voittajaa on nähty neljä vuotta sitten. Silloin Räikkönen otti Lotuksellaan voiton kauden avauskisassa. Kauden muita voittajia olivat Vettel, Hamilton, Fernando Alonso ja Nico Rosberg.

F1-voittajat kausittain:

2010: 5 (Alonso, Button, Vettel, Webber, Hamilton)

2011: 5 (Vettel, Hamilton, Button, Alonso, Webber)

2012: 8 (Button, Alonso, Rosberg, Vettel, Maldonado, Webber, Hamilton, Räikkönen)

2013: 5 (Räikkönen, Vettel, Alonso, Rosberg, Hamilton)

2014: 3 (Rosberg, Hamilton, Ricciardo)

2015: 3 (Hamilton, Vettel, Rosberg)

2016: 4 (Rosberg, Verstappen, Hamilton, Ricciardo)

2017: 5 (Vettel, Hamilton, Bottas, Ricciardo, Verstappen)

Lue myös:

    Uusimmat