Viis hitaasta keväästä – nämä kukat voit pian jo istuttaa maahan!

Vaikka ulkona on vielä lunta, tekee kevät nopeasti tuloaan. Suomalaisten suosikkikukka orvokki pärjää pian jo hyvin ulkosalla.

Toukokuun alku on erinomaista orvokkien istutusaikaa. Orvokit eivät hätkähdä huonoakaan säätä. Räntäsade tai pikkupakkanen saa orvokit painamaan päänsä vain hetkeksi, ja lämpötilan noustessa ne jatkavat kukintaansa.

Hyvin kastellut orvokit kestävät pakkasta jopa viisi astetta, jos ne ovat ehtineet totutella ulkona olemiseen.

Orvokki on suosittu

Orvokkeja kasvatetaan vuosittain noin 12 miljoonaa kappaletta. Se on suosituin ryhmäkasvi. Orvokkeja myydään ruukuissa, vadeissa ja amppeleissa.

Kauppapuutarhaliitossa uskotaan suosion syynä olevan monipuolisuus, kylmäkesto ja runsas valikoima.

Helppo hoidettava

Varhaiskevään orvokkien hoidoksi riittää kastelu ja kuihtuneiden kukkien nyppiminen. Viileys saa orvokin kuitenkin kasvamaan ja kukkimaan hitaasti.

Tämän vuoksi aikaisin keväällä istutettavaksi kannattaa valita valmiiksi tuuheita ja runsaskukkaisia kasveja, ja istuttaa ne lähekkäin.

Kesän lämmössä orvokit kuitenkin kasvavat ja kukkivat rivakasti, joten silloin niitä kannattaa lannoittaa kastelujen yhteydessä. Jos orvokit näyttävät kauden mittaan ränsistyvän, ne voi leikata muutaman sentin mittaiseksi, jolloin uudet, runsaat versot alkavat kukkia muutaman viikon kuluttua.

Vaihtoehtoisesti orvokit voi vaihtaa kokonaan uusiin kesäkukkiin.

Lähde: Kauppapuutarhaliitto

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja