Viimeisillään raskaana ollut nainen katosi USA:ssa – muoviin kääritty ruumis löytyi joesta, kadonnut vauva naapurilta

22-vuotias yhdysvaltalaisnainen Savanna LaFontaine-Greywind katosi elokuun 19 päivä Pohjois-Dakotasta Fargosta. Naisen oli tarkoitus synnyttää tyttövauva syyskuussa, kertoo Washington Post.

Poliisin mukaan viimeisillään raskaana ollut nainen oli kertonut perheellensä lähtevänsä auttamaan naapuriaan ompeluprojektin parissa. Tämän jälkeen hän oli kadonnut.

Melojat löysivät naisen ruumiin sunnuntaina iltapäivällä läheltä Moorheadin rajaa. Ruumis oli sidottu muoviin ja teipattu kauttaaltaan. Vauva ei ollut enää naisen kohdussa.

Fargon poliisilaitos jakoi Savannan kuvan etsintöjen yhteydessä Facebook-sivuillaan. Katso kuva täältä.


Poliisit tutkivat asunnon kolmesti turhaan

Poliisi ja vapaaehtoiset etsijät koirineen yrittivät kaikkensa löytääkseen vauvan, jota etsittiin kahdeksan päivää lähiseuduilta.

Naisen tiedettiin olleen viimeksi tekemisissä naapureiden luona ompeluprojektin parissa, joten poliisit kävivät etsimässä lasta naapurista kolme kertaa turhaan. Neljännellä kerralla naapurin asunnosta löytyi tyttövauva.

Poliisin mukaan vauva on todennäköisesti LaFontaine-Greywindsin tytär. DNA-testin varmistus asiaan ei ole vielä tullut.

Poliisista ei ole kerrottu, mikä sai heidät palaamaan asunnolle neljännen kerran.

"Tämä on vauvamme"

Kaksi henkilöä on pidätettynä liittyen naisen kuolemaan. Naisen naapureita, 38-vuotiasta Brooke Lynn Crewsia ja 32-vuotiasta William Henry Hoehnia, syytetään salaliitosta murhaan, salaliitosta lapsen sieppaukseen ja väärän tiedon annosta.

Epäillyt myöntävät, että lapsi on LaFontaine-Greywindsin tytär.

BBC:n mukaan pariskunta on kertonut poliisille eriävät kertomukset tapahtumista.

Crews sanoo kutsuneensa naisen asuntoonsa ja kertoneensa tälle, miten synnytyksen saa käynnistettyä ja kaksi päivää myöhemmin LaFontaine-Greywind olisi palannut hänen asuntoon ja antanut vastasyntyneen hänelle itse. Hän kuitenkin myöntää käyttäneensä naista hyväkseen ja kertoo harkinneensa lapsen pitämistä itsellään.

Hoehn vuorostaan kertoo tulleensa kotiin töistä, jolloin hän näki avovaimonsa siivoamassa verta kylpyhuoneen lattialla. Crews näytti hänelle vauvaa.

– Tämä on vauvamme. Tässä on perheemme, Hoehn kertoo Crewsin sanoneen samalla.

Hoehn myöntää hävittäneensä verisiä pyyhkeitä ja kenkiä roskiksiin ympäri kaupunkia.

Yksityiskohtia ei paljasteta

Tutkijat eivät paljasta toistaiseksi tapahtuneen yksityiskohtia. Vielä ei tiedetä esimerkiksi sitä, miten lapsi saatettiin ulos kohdusta ja mitä äidille tapahtui tämän jälkeen.

– Meillä on vielä paljon tutkittavaa asian tiimoilta. Palasten täytyy loksahtaa kohdilleen, Fargon poliisipäällikkö David Todd kommentoi Washington Postille tiedotustilaisuudessa.

Lapsi on tällä hetkellä sosiaaliviranomaisten huostassa ja voi hyvin. Lapsen isä on täysin murtunut tapahtuneesta.

– Halusin vain elämän Savannan ja vauvan kanssa. He veivät sen minulta. Maailmani on mennyttä, lapsen isä kommentoi lehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja