Viimeisetkin Afganistanin kriisinhallintaoperaatioon osallistuneet suomalaiset kotiutuvat tällä viikolla

Afganistanissa palvellut Tuomas Muraja kertoo, että mielenterveysoireet voivat startata pitkään kotiutumisen jälkeen:"Vertaistuki on tärkeää" 1:21
Katso myös video: Näin Afganistanissa palvellut Tuomas Muraja kuvailee mielenterveysongelmia, jotka voivat alkaa pitkän kotiutumisen jälkeen

Viimeinen suomalaisjoukkojen ryhmä kotiutetaan Afganistanista tällä viikolla. Suomalaisten toiminnan päättyminen maassa liittyy Naton huhtikuiseen päätökseen lopettaa sotilaallinen kriisinhallintaoperaatio Afganistanissa.

Puolustusvoimien mukaan suomalaisten joukkojen kokonaisvahvuus Afganistanissa on ollut noin 20 henkilöä. Ensimmäinen osa joukoista palasi Suomeen toukokuun lopulla.

Suomi on osallistunut operaatioon Afganistanissa vuodesta 2002 alkaen. Suomen tappiot Afganistanissa ovat yhteensä kaksi kuollutta ja 15 loukkaantunutta.

Tappiot ovat tulleet ennen vuotta 2015, jonka jälkeen Suomi on osallistunut operaatioon, jonka tehtäviin ei kuulunut taistelutoiminta. Operaation tehtävänä on ollut tukea Afganistanin hallitusta pyrkimyksissä rakentaa turvallinen toimintaympäristö maan jälleenrakentamiseksi ja demokraattisten rakenteiden vahvistamiseksi.

Yhdysvaltojen odotetaan vetäytyvän Afganistanista syyskuun 11. päivään mennessä.

Kaksi suomalaista kertoo, minkälaista on palvella kriisialueella Afganistanissa 13:03
Kaksi suomalaista kertoo, minkälaista on palvella kriisialueella Afganistanissa

Lue myös:

    Uusimmat