Mainos

Viikonlopun tietomurto innostanut uusiin vuotoihin

Erilaisten henkilökohtaisten tietojen luvaton julkaiseminen internetissä on lisääntynyt viime viikonloppuna ilmi tulleen laajan tietovuodon jälkeen.

Viestintäviraston turvallisuusosaston CERT-FI-yksikön päällikkö Erka Koivunen kertoo, että viikonlopun jälkeen internetissä on julkaistu jo aiemmin tehtyjen tietomurtojen rekisterejä.

— Joillakin ihmisillä voi olla hallussaan jo ajat sitten onnistuneiden tietomurtojen aineistoa ja nyt he innostuvat laittamaan ne jakoon.

Viestintävirasto onkin varautunut siihen, että laaja tietomurto innostaa vielä useisiin luvattomiin tietovuotoihin.

Älypäästä viedyt tiedot taas saatavilla

Esimerkiksi Sanoma Gamesin Älypää-peliyhteisöstä keväällä 2010 urkituista sähköposti ja salasanarekistereistä on nyt tehty uusi osajoukko, joka on julkaistu internetissä. Listassa on tuhansia hotmailin sähköpostiosoittteita ja niiden edelleen toimivia salasanoja.

— Sehän tässä huolestuttavinta on, että listalla olevat ihmiset eivät ole vieläkään muuttaneet salasanojaan, Koivunen ihmettelee.

Myös erään koiratarvikkeita myyneen liikkeen asiakastiedot vuodettiin viikonloppuna internetiin.

— Niissä ei ollut henkilötunnuksia tai salasanoja, sen sijaan tiedoista käyvät ilmi asiakkaiden kotiosoitteet sekä heidän ostamansa tuotteet. Tämä tietenkin horjuttaa asiakassuhdetta.

Lauantaina internetiin vuoti yli 16 000 suomalaisen henkilötunnuksia, osoitteita, puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita.

Keskusrikospoliisi tutkii henkilötietojen julkaisemista internetissä epäiltynä törkeänä tietomurtona ja henkilörekisteririkoksena.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.