Sää kylmenee ja tienpinnat jäätyvät: Pekka Pouta kertoo, kuinka hyytävää kyytiä tällä viikolla on luvassa – "Etelässä lumikuuron mahdollisuus"

5:29
Sää kylmenee ja tienpinnat jäätyvät: Pekka Pouta kertoo, kuinka hyytävää kyytiä tällä viikolla on luvassa!

Meteorologi Pekka Pouta kertoo MTV Uutiset Livessä tämän viikon sääennusteen. Poudan mukaan kylmä kyytiä saavat niin muuttolinnut kuin ihmisetkin.

Pohjoisesta virtaa nyt kylmää ilmaa suoraan Jäämereltä, mikä tuntuu myös etelää myöten: lämpötilat jäävät alle kymmeneen asteeseen.

– Etelässä alle kymmenen tuntuu hyvinkin hyytävältä, koska takana on lämmin jakso. Tuuli tekee aika tilanteesta aika ikävän viimaisen.

Viikon sateisimmat päivät ovat heti maanantaina ja tiistaina. Poudan mukaan monessa osassa maata voi viikon mittaan esiintyä räntäsateita.

"Etelässä lumikuuron mahdollisuus"

Tällä viikolla yöpakkasiltakaan ei voida Suomessa välttyä. Poudalla on etelänkin asukeille kylmäävää kerrottavaa.

– Jos kuuroja sattuisi tulemaan lauantain vastaisena yönä tai lauantaina, pohjoisvirtauksen kuurosateet voisivat olla etelässäkin lunta. Eli tällä viikolla etelässä ensimmäinen lumikuuron mahdollisuus – pieni, mutta kuitenkin, hän kertoo.

Pohjoisessa ja koillisessa meteorologi suosittelee jo nyt talvirenkaiden alle vaihtamista. Maan keskiosassa asuville talvinrenkaille voi tulla käyttöä, jos ajaa öisin tai varhain aamulla.

– Etelässä ja lounaassa voisi kitkutella vielä ja katsoa alkuviikosta, mihin tilanne on kehittymässä.

Katso koko Pekka Poudan sääennuste videolta jutun alusta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja