Mainos

Viikon Youtube-sensaatio on video suomalaisen Tapion tavallisesta työpäivästä – "Naureskelin perämiehen kanssa, että voiko tämä olla mahdollista"

Se oli kapteeni Tapio Siivolalle aivan tavallinen työpäivä. Noin tunnin reittilento oli päättynyt taukoon Norjassa, ja mies avasi puhelimensa lähettääkseen viestin kotiin Helsinkiin. Samalla hän päätti tarkastaa, mitä hänen Youtube-tilillään tapahtuu.

Muutamaa päivää aiemmin, 21. syyskuuta, Siivola oli ladannut Tapio on the move -kanavalleen niin sanotun ”my day” -videon. Siinä hän kuvaa arkeaan matkustajalentokoneen ohjaamossa ja kertoo työstään liikennelentäjänä.

Se ei eronnut juurikaan monesta muusta kanavalla aiemmin julkaistusta yli 200 videosta. Kokemukseen perustuen Siivola odotti videolle korkeintaan joitain tuhansia katselukertoja muutamassa päivässä.

Puhelimessa odotti kuitenkin yllätys.

– Se (video) lähti ihan laukalle siellä. Siitä tuli absurdi fiilis. Piti aina tarkistaa, että taas oli tullut tuhat seuraajaa lisää. Naureskelin perämiehen kanssa, että voiko tämä olla mahdollista. Mutta nähtävästi voi, Siivola sanoo.

Tällä hetkellä videota on katsottu yli 176 000 kertaa.

– Sattui tosi hyvä viikko, mies summaa.

Voit katsoa videon alta.


"Jos sisältö ja tarina eivät ole kunnossa, kukaan ei katso"

Lentäjän my day -video trendasi videopalvelussa niin, että Tapio on the move on tällä hetkellä tilaajamäärältään Suomen nopeimmin kasvanut Youtube-kanava. Sen on tilannut viikon aikana reilut 18 000 ihmistä.

Kasvuvauhdissa jälkeen jäivät muun muassa Duudsonit, Angry Birds ja The Rasmus.

Vaikka suomalaiset vientituotteet ovat katselija- ja seuraajamäärissä Siivolaa rutkasti edellä, tuntuu miehen saavutus suurelta. Onhan sisällön takana miljoonia tahkoavan bisneskoneiston sijaan vain yksi, sympaattisen oloinen videoharrastaja.

Mutta miksi tavallisen suomalaisen miehen tavallinen työpäivä on kiinnostanut tuhansia?

Siivola arvioi itse vaatimattomasti, että menestyksen salaisuus olisi videon hakukonealgoritmeja mairitteleva otsikko. My day -on Youtube-maailmassa yleisesti tunnettu videoblogiformaatti, ja englanninkielisen sanaparin nostaminen videon otsikkoon saattaa tuoda sille näkyvyyttä.

– Vaikka olen aikaisemminkin tehnyt tämän tyyppisiä videoita, tuo oli ensimmäinen, jonka nimesin ihan sillä my day -nimellä. Algoritmi on sitten ilmeisesti suositellut sitä muiden, tunnetumpien tubettajien videoiden yhteydessä.

Kiinnostusta lisää varmasti myös se, että Siivola on omien sanojensa mukaan ainoa suomalainen lentäjä, joka tekee työstään säännöllisesti videoita Youtubeen.

– Haluan uskoa myös siihen, että video on hyvin tehty ja miellyttävä katsoa. Se ei ole sellainen clickbait [klikkikoukku], että se avataan ja kahden sekunnin päästä suljetaan pois.

– Jos sisältö ja tarina eivät ole kunnossa, niin eihän kukaan sitä videota katso.

Tapio Siivola

- Kiinnostui lentämisestä ollessaan lukion jälkeen kesätöissä Helsinki-Vantaan lentoasemalla vuonna 2002.

- Opiskeli Suomen Ilmailuopistossa. Valmistui ansiolentäjän lupakirjalla vuonna 2008.

- Työskenteli aiemmin saksalaiselle lentoyhtiölle Lufthansalle. Toimii kapteenina CityJet-lentoyhtiössä ja operoi SAS:n lentoja Pohjois-Euroopassa.

- Ryhtyi kuvaamaan videoita aluksi vain dokumentoidakseen arkeaan. Sittemmin Youtuben Tapio on the move -kanavalle ladattuja videoita on katsottu yli miljoona kertaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.