Viiden vuoden vuokrat puoleen hintaan

Tampereen asuntomessuilla säästetään sekä energiaa että silkkaa rahaa.

Valtakunnalliset asuntomessut järjestetään tänä kesänä 43. kerran. Viime viikolla Tampereella startanneet messut jatkuvat aina elokuun puoliväliin asti. Messualue koostuu vajaasta paristasadasta asunnosta, joista näyttelykohteita on 39.

Asuntomessualue sijaitsee eteläisessä Vuoreksen kaupunginosassa, josta on seitsemän kilometrin matka Tampereen keskustaan. Alueen suunnittelussa on huomioitu asumisen eri tarpeet aina virkistysalueista viljelypalstoihin. Energiatehokkaaseen asumiseen on otettu mallia Englannista: puistot ja kadut on valaistu energiaa säästävällä led-tekniikalla, kaikki palvelut ovat lähellä ja tehokkaat kevyen liikenteen väylät kannustavat päästöttömään liikkumiseen.

Energiatalkoista hyötyy luonto ja kukkaro

Omakotitaloista suurin osa on passiivienergiataloja, kerros-, rivi-, ja paritalot puolestaan hyödyntävät kaukolämpöä. Tampereen kaupunki osallistuu energiatalkoisiin tarjoamalla passiivienergiatalon rakentaville viiden vuoden vuokrat puoleen hintaan!

Asuntojen lämmityksessä on huomioitu uusiutuvan energian lähteet, kuten aurinkokeräimet, varaavat takat sekä ilmalämpöpumput. Tekniikaltaan ainutlaatuinen jätteiden keräysjärjestelmä kuormittaa ympäristöä ennennäkemättömän vähän: asukkaiden lajittelemat jätteet kulkeutuvat automaattisesti maanalaisia putkia pitkin koonta-asemille, joten huoltoliikennettä ja siitä syntyviä päästöjä ei koidu.

Tampereen asuntomessut 13.7.–12.8. joka päivä klo 10–18.

Teksti: Jokakoti
Kuvat: Suomen asuntomessut

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja